Rezumat Despre Sanatate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sanatatea reprezinta un concept complex cu cateva aspecte ce cuprind dimensiunea emotionala, intelectuala, fizica, sociala si spirituala. Sanatatea inseamna mult mai mult decat absenta bolii.

Ea este un proces ce contribuie la bunastare si echilibru.

Sanatatea emotionala se refera la capacitatea de exprimare si de solutionare a emotiilor unei persoane intr-un mod constructiv.

Sanatatea intelectuala se refera la capacitatea de evaluare a informatiei si de luare a unei decizii importante.

Sanatatea fizica se refera la conditia organismului si la raspunsul acestuia in cazul vatamarii si a bolii.

Sanatatea sociala reprezinta capacitatea de a aranja, de a se bucura, de a contribui si benficia de relatiile dezvoltate cu alte persoane.

Sanatatea spirituala se refera la sensul de consistenta, armonie si de echilibru ce apare in promovarea energiei si de educare a sanatatii in ansamblu.

Desi oamenii se pot orienta pe diferitele aspecte ale sanatatii, toate aceste dimensiuni sunt interrelationate. Efectele pozitive dobandite intr-o anumita directie tind sa se lege de alta dimensiune iar influentele negative ce apar pe o dimensiune va genera probabil probleme pentru celelalte.

Este foarte importanta dobandirea si mentinerea unei strai de echilibru.

Echilibrul este conceptul cheie al starii de sanatate, coprul cautand starea de homeostazie pentru a se mentine si revigora pe sine.

Toate dimensiunile sanatatii sunt influentate, afectate chiar, de mai multi factori, care pot fi grupati in factori ai sistemului de ingrijire a sanatatii, factori ai mediului, factori genetici si factori ai stilului de viata.

Factorii stilului de viata sunt din multe privinte factorii cei mai influenti asupra sanatatii pe ansamblu.

De asemenea, ei sunt factorii care pot fi cel mai bine tinuti sub control. Stilul de viata include seturi de conduita ce afecteaza in mod diferit zona de actiune sau viata unei persoane.

Componentele stilului sde viata sunt stilul de lucru, stilul de recreere, stilul de distractie, stilul de comunicare, stilul de relationare, stilul de cunoastere, stilul de consum, stilul de alimentatie si stilul de ecologie.

Desi stilul de viata este complex, totusi acesta se situeaza sub controlul personal si este dictat de capacitatea de a alege in mod amplu fapt care poate fi un beneficiu asuapra vietii si sanatatii persoanei.

Alegerile in ceea ce priveste sanatatea implica mai mult decat informatia obiectiva. De asemenea, necesita intelegerea obiectivelor de ansamblu ale individului. Obiectivele indivizilor se bazeaza in general pe trebuintele si expectatiile acestora. Definirea in mod realist a obiectivelor permite indivizilor sa realizeze eforturi specifice in sensul indeplinirii obiectivelor. Obiectivele pe termen scurt sunt mai usor de realizat decat cele pe termen lung.

Atunci cand sunt de dezbatut mai multe obiective este bine sa se acorde prioritatile si confortul necesar. Desemnarea prioritatilor poate fi realizata pe ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
540 cuvinte
Nr caractere:
3 088 caractere
Marime:
4.73 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Rezumat Despre Sanatate
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Laturile pozitive si negative ale globalizarii Chiar daca globalizarea afecteaza economiile...
"Sa iesim din epoca risipei" de D.Gabor, U. Coluombo, A. King, R. Galli. Pe temeiul...
Platon s-a nascut la Atena in 428 i.C.- in primul an al celei de-a 88 olimpeade , in ziua a...
CAPITOLUL I PRINCIPII SI METODE ALE CERCETARII STIINTIFICE SI PRACTICII BAZATE PE DOVEZI IN...
Nascut la Pentonville, Londra in 1806 este fiul economistului si filosofului Scotian James Mill...
Sus!