Psihometria Si Anchetele Politiei Care Este Viitorul Clarviziunii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Una dintre formele cele mai spectaculoase de clarviziune este psihometria. Acest termen, creat in 1849 in Statele Unite de catre doctorul Buchanan (de la grcescul psukhe care inseamna suflet si metron - masura), desemneaza capacitatea unui clarvazator de a povesti istoria unui obiect sau unei persoane, originea lor si anumite evenimente marcante din trecut, doar privindu-le si concentrandu-se. Dar aceasta nu este decat una din aplicatiile posibile ale clarviziunii.

Ea este, de asemenea, utilizata in cadrul anchetelor politiste. Daca acest aspect al vietii este mai putin cunoscut, este din cauza ca politia prefera discretia. Din fericire, gratie olandezului Gerard Croiset dispunem de elemente stiintifice de o calitate deosebita in legatura cu acest subiect.

Fizician de profesie Gerard Croiset (1909 - 1980), a lucrat impreuna cu profesorul Wilhelm Tehnaeff, de la Unicversitatea din Ultrech Olanda. Acesta l-a pus sa faca doua tipuri de experiente: cautarea persoanelor disparute impreuna cu politia si testul scaunul gol. Croiset a rezolvat multe anchete criminale (in 90 % din crimile pe care le-a studiat nu a fost capabil sa indice vinovatul, dar a furnizat indicii foarte importante ploitiei) si disparitii (cu reusita de 80 %! ) El avea capacitatea uluitoare de aprevedea dinainte locul unde va fi gasit un corp. Astfel, in aprilie 1963 un copil a disparut. Croiset consultat prin telefon a afirmat ca acesta murise inecat si cadavrul sau se afla in apropierea unui pod. Cateva zile mai tarziu Croiset si-a clarificat viziunea si a spus ca trupul copilului este dus de apa si va fi descoperit la distanta de doua poduri de locul initial. Chiar in ziua prezisa de el corpul a fost gasit exact in locul respectiv. De altfel, testul scaunul gol la care profesorul Tehnaeff l-a pus pe Croiset timp de mai mult de 20 de ani dadea rezultate spectaculoase. Croiset trebuia sa ghicesca dinainte cine urma sa se aseze pe un anumit scaun in timpul unei reuniuni publice. Nu a gresit niciodata!

Inca din antichitate criticele cele mai frecvent adresate conferiei clarvazatorilor a fost aceea ca numara in randurile sale sarlatani si manipulatori. Cu toate acestea, exemple de clarvazatori capabili sa prezinte evenimente viitoare, cu precizie nu lipsesc.

Intrebarea care se pune e urmatoarea: premonitia este o insusire de exceptie, sau toti oamenii au un al 6-lea simt care ar putea fi cultivat? Unii futurulogi nu ezita sa afirme ca in mileniul al III-lea progresele tehnologice vor fi atit de mari, incat oricine va putea dobandi acest dar. Doar viitorul ne va spune cum.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
412 cuvinte
Nr caractere:
2 271 caractere
Marime:
4.66 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Psihometria Si Anchetele Politiei Care Este Viitorul Clarviziunii
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Sectiunea "a cunoaste" din prezenta lucrare va sintetiza cele mai importante aspecte...
1. ASPECTE GENERALE PRIVIND MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 1.1. PRINCIPALELE ACTIVITATI ALE...
Sectiunea "a cunoaste" din prezenta lucrare va sintetiza cele mai importante aspecte...
In sec. V i.e.n., Hippocrat descrie primele notiuni privind dificultatile de limbaj, pe care le-a...
1. DEZVOLTAREA PSIHOLOGIEI CA STIINTA UMANISTA PSIHOLOGIA CA DOMENIU DE CUNOASTERE SI CA...
Sus!