Presiunea Scrierii Literelor Iscalitura Semnatura Semnificatii Mascate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Scrierea apasata cu litere uniforme indica dorinta de a placea, dar si tendinte spre excese si instincte puternice. Daca acest tip de scris este putin lizibil pune in evidenta tendinte depresive.

Scrierea cu apasari puternice ce se vad pe cealalta parte a paginii exprima forta, vitalitate, nevoie de a combate, spirit opozabil, dar si forta de caracter.

Scrisul cu apasari brutale si bruste pe grafemele finale si pe barele lui t reprezinta spirit violent, brutal, uneori manierism.

Daca grafemele finale sunt intarite se considera ca scrisul reprezinta spirit critic, combativitate, ironie.

Scrierea neapasata, fara presiune, cu putine fluctuatii reprezinta lipsa de vointa, inactivitate, tendinte in directiile numite.

Daca iscalitura cuprinde litere mai mari decat cele din text se pune in evidenta vitalitate, expansiune, incredere in sine si prezumtie.

Daca iscalitura are grafeme mai mici decat cele decat cele ale textului exprima modestie, repliere spre sine insusi.

Iscaliturile cu litera de inceput ornamentata reprezinta teama, precautie, constiinta nu prea limpede.

Daca iscalitura este scrisa incet si ingrijit pune in evidenta tendinte maniacale.

Daca iscalitura are tendinte de urcare inseamna ambitie (adesea nesatisfacuta), iar daca coboara pun in evidenta descurajare, depresie.

Analiza grafologica are in atentie si punctualitatea, pozitia si densitatea acesteia. In special, litera t cu inclinatia barei este bine sa fie luata in considerare (s-au dat evaluari in aceasta privinta pe parcursul celor de mai sus). Micile acroseuri exprima in genere tendinte spre aviditate, egoism si acaparare. In schimb terminarea cuvintelor cu prelungiri ale liniei finale indica generozitate, interesanta sau ipocrita.

Metoda CREPIEUX- JAMIN pe care am parcurs-o se finalizeaza printr-un tabel cu trei rubrici. In prima rubrica se expun caracteristicile scrisului. Semnificatiile sale, principale se trec in rubrica a doua, iar in rubrica a treia se semnaleaza semnificatiile secundare si concomitentele.

LUDWIG KLAGES, la care ne-am mai referit a considerat in lucrarea sa Handschrift und Charakter (1923) ca fiecare element al scrisului are o dubla semnificatie in functie de vitalitate. Ca atare se masoara intai gradul de vitalitate (presiunea scrisului si viteza, apoi ritmul si cadenta si celelalte caracteristici). MAX PULVER in lucrarea Symbolik der Handschrift (1931) a conturat o optica abisala psihanalista in analiza scrierii. El a accentuat aspectele legate de cele trei zone ale scrierii si a creat o grafologie supraetajata cu implicatii ale constiintei superioare vizuale a partii de sus a grafemelor, o zona mediana si zona inferioara, fapt ce latent exista in multe metode grafologice si pe care am inclus-o in expunerea analizei dimensiunilor grafemelor.

Am mai atrage atentia asupra problemei scriiturii de pe plic. Plicul cuprinde adresa si se considera ca reprezinta Eul oficial. Adresa scrisa intr-o zona deasupra ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
880 cuvinte
Nr caractere:
5 034 caractere
Marime:
6.54 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Presiunea Scrierii Literelor Iscalitura Semnatura Semnificatii Mascate
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Aparitia si dezvoltarea civilizatiei umane a fost si este marcata de o multitudine de fenomene ce...
Sus!