Obiectivele sănătății, trebuințele și dorințele, definirea obiectivelor personale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pentru a fi eficiente, obiectivele, in ceea ce priveste sanatatea proprie trebuie sa fie fundamentate pe intelegerea clara a informatiilor si obiectivelor referitoare la sanatate. Din aceasta perspectiva, ne-am propus oferirea unor astfel de informatii. Care sunt efectele diferitelor tipuri de comportamente? Ce tehnici am putea folosi pentru a modela in mod eficient aceste efecte? Se intelege ca obiectivele desemnate pentru sanatate nu se pot baza doar pe informatii legate de sanatate. Ele trebuie de asemenea sa fie compatibile cu obiectivele extinse pe care, de altfel oricine le are. O persoana doreste sa mai slabeasca ori sa se mai ingrase, cu scopul de a fi mai atractiv. Un altul vrea sa slabeasca pentru a-si echilibra presiunea sanguina sau zaharul din sange. Observam ca, informatiile obiective in legatura cu sanatatea prezinta o pondere in desemnarea obiectivelor de sanatate dar oamenii mai trebuie sa-si evalueze obiectivele in contextul complexului personal de trebuinte si dorinte.

Desi majoritatea persoanelor prezinta aceleasi trebuinte fundamentale, de alimentatie, de adapost, de securizare, contact cu alti semeni (de apartenenta la acelasi grup), sentimentul satisfactiei efortului personal si a altor activitati, totusi, in cadrul acestor categorii exista o plaja larga de posibilitati ce se constituie in dorintele indivizilor. Neglijarea trebuintelor universale ale omului, este un fapt ce pune individul in dificultate de a se bucura de o buna sanatate si de o viata cu satisfactii. In acelasi timp, neglijarea dorintelor specifice pot genera de asemenea consecinte serioase.

Definirea obiectivelor personale reprezinta un pas important in dobandirea satisfactiei si implinirii, asa cum au fost descrise de Maslow. Daca trebuintele si expectatiile nu sunt traduse in obiective specifice, ele pot ramane doar la stadiul de idei, trezind sentimente de frustare in loc de planuri concrete pentru schimbare.

Fara obiective, nu se pot evalua progresul sau sa fie masurat succesul in ceea ce priveste rezolvarea trebuintelor sau satisfacerea dorintelor. De asemenea, putem afirma ca, obiectivele sunt importante pentru ca individul poate trai satisfactia si sentimentul de realizare ce apare odata cu realizarea lor.

Nu trebuie sa ignoram ca, obiectivele eficiente trebuie sa fie realiste. Definirea unor obiective realiste, adecvate necesitatilor, dorintelor si dipsonibilitatii asigura oportunitatile pentru dobandirea succesului si satisfactiei, fapt care conlucreaza la structurarea respectului de sine.

Desemnarea unor obiective in mod nerealist, genereaza disonanta afectiva pe fondul disonantei cognitive, ceea ce conduce la esecuri care submineaza imaginea, respectul de sine si poate pune in pericol chiar sanatatea fizica.

Obiectivele pe termen lung si pe termen scurt Oamenii isi structureaza obiective atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

Obiectivele pe termen lung, cum ar fi obtinerea licentei dupa studiile universitare ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obiectivele Sanatatii Trebuintele Si Dorintele Definirea Obiectivelor Personale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
886 cuvinte
Nr caractere:
5 175 caractere
Marime:
6.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!