Motivația, motivație la nivel de managementul unei organizații, teorii despre conținutul motivației

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Acest material a fost pus la dispozitie de catre si nu poate fi folosit decat in scopuri educationale.

Ne lovim noi, in activitatea de zi cu zi, de motivatie?

Pentru a raspunde la aceste intrebari poate ar trebui sa ne gandim ce anume ne determina sa tindem spre anumite lucruri pe care vrem sa le realizam. Un prim pas as fi sa ne gandim ca mai tot ce facem, este pentru ca manifestam interes pentru acele lucruri.

Te- ai intrebat vreodata de ce oamenii fac unele lucruri pe care le fac? Motivul principal al actiunii lor este de a-si preintampina si satisface nevoile.

Cel mai adesea ne gindim la nevoi ca la dorinte, cerinte, vreri. Procesul prin care oamenii trec spre a-si satisface nevoile este: Nevoie.

motiv. comportament. satisfactie sau nemultumire.

De exemplu: iti este sete (nevoie) si te duci (motiv) sa iti iei sa bei. Bei ceva (comportament) care iti astimpara setea (satisfactie). Cu toate acestea, daca nu reusesti sa iti iei ceva sa bei, sau daca bei ceva pe care nu l-ai dorit cu adevarat, vei fi nemultumit.

Definitia motivatiei ar suna cam asa: Procesul instictiv si rational care apare la un individ atunci cand cauta sa satisfaca anumite nevoi si dorinte. Intr-un sens mai larg, motivatia inglobeaza nevoi, interese, intentii, tendinte, idealuri, care stau la baza conditiei umane si care sustin realizarea anumitor actiuni, fapte, atitudini. Motivatia este o stare interioara, o dorinta puternica, o forta ce pune in miscare un individ in vederea atingerii unui anumit obiectiv. B. Rolul motivatiei intr-o organizatie.

Intr-o organizatie, managerii trebuie sa cunoasca ce determina comportamentul oamenilor, telul si personalitatea lor.

Foarte important este ca managerul sa aiba in vedere felul in care oamneii din organizatie se comporta realmente si nu felul in care ar dori el sa se comporte.

Motivatia joaca un rol foarte important in calea atingerii performantei, deoarece performanta intr-o organizatie poate fi exprimata astfel: Performanta = Abilitati x Motivatie x Rolul individului in organizatie.

Acest material a fost pus la dispozitie de catre si nu poate fi folosit decat in scopuri educationale.

www. fwd. aiesec. ro 2 Motivarea cu succes a salariatilor se bazeaza mai mult pe o filosofie manageriala decat pe aplicarea unei tehnici date. Un manager de succes creeaza un climat in care salariatii pot aplica ei insisi vointa de a creste productivitatea si performantele lor.

C. Teorii motivationale.

I. Abraham Maslow II. F. W. Herzberg III. C. Alderfer IV. D. Mc. Clelland I.

Abraham Maslow Conform A.

Maslow, indivizii sunt motivati de nevoile de rang inferior pana in momentul in care acestea sunt satisfacute, dupa care acestea inceteaza sa mai motiveze si incepe sa se manifeste tendinta spre nevoile de rang superior.

Satisfacerea relativa a unei nevoi, care se intampla pentru cei mai multi indivizi, transfera o ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motivatia Motivatie La Nivel De Managementul Unei Organizatii Teorii Despre Continutul Motivatiei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
4 148 cuvinte
Nr caractere:
24 179 caractere
Marime:
16.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!