Psihologia sociala si conflictul prima data apar in relatie din ratiuni de categorializare impuse de catre Carlo Cattaneo la 1864. Civilizatia - constata Kwame Nantambu - poate fi confiscata dar niciodata adusa / impusa prin invazie si cucerire. Sclavia prin contingentul a 50 milioane de africani disparuti de-a lungul si de-a latul timpului e cea care a propulsat economic America. E curios - doar la prima si eventual urmatoarea vedere - cum fostele colonii - independente - au fost luate prin surprindere de ceea ce au provocat - valul emigratiei orientat spre tarmul geo-politic arondat chiar autoritatii imperialiste atat de mult blamate. Marele Zid din China a sacrificat 8 milioane de oameni. Pentru fiecare metru al colosalei metereze cineva a trebuit - prin urmare - sa moara. Indolenta persoanei a percutat / solicitat memoria afectiva a umanitatii din ratiuni alogene instinctului de conservare a identitatii individului proiectata arbitrar la nivel sintal.
Tarde a vazut psihologia sociala explicata prin imitatie - dinamica non-conflictuala. Spre deosebire de Festinger pentru care dinamica influentei sociale se revendica in cautarea consensului si-n raport cu teoria lui Deutsch & Gerard unde principiul izonim rezida-n dependenta normativa / informationala, Moscovici asaza la baza oricarei influente conflictul de vreme ce raporturile dintre entitatile sociale - sursa si tinta - sunt mai importante decat raporturile fiecareia dintre acestea cu obiectul iar dinamicele inter-individuale au o insemnatate mai mare decat cele intra-individuale. Interactiunea sursa-tinta se caracterizeaza prin divergenta si antagonism.
Bogdanoff demonstreaza faptul ca membrii grupurilor cu subiecti alogeni etaleaza o proportie hematogena mai mare de acizi grasi in raport cu alte enclave sintale. Etiogen fenomenul priveste / acuza sentimentul insecuritatii afective ori - dupa caz - emulatia.
Moscovici e convins ca majoritatile obtin mai curand complezenta in vreme ce minoritatile revendica preponderent conversiunea - acceptare privata sau influenta latenta.
Conformismul nu e altceva decat o forma de negociere intre individ si grup ce survine in urma unui conflict cu privire la definirea realitatii in termeni care desi privesc contextul de fapt il depasesc sau contrazic.
Conflictul - arata Perez - emerge din asumarea variata a sarcinilor: obiective sau non-ambigue (raspunsul este evident iar subiectul asteapta sau revendica un consens general) de aptitudini (raspunsul corect nu e cunoscut de subiect si ca atare capacitatea de-al repera reda nivelul aptitudinii subiectului) de opinie (subiectul intuieste o pluralitate de opinii) non-implicante din punct de vedere social (consensul este probabil dar nu iminent iar conflictul e inapt sa reprezinte mecanismul schimbarii) Nu pauperitatea ci tranzitia asumata provoaca - observa Huntington - frustrare si violenta. Moscovici aminteste ca orice sursa aflata-n penurie de putere / ...
Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont