Metode De Investigație Chestionar Scris Pentru Elevi

Previzualizare referat:

Extras din referat:

itemi ce solicita reproducerea unor cunostinte sau algoritmi rezolutivi exersati indelung de elevi. Acestia antreneaza in special memorarea mecanica si recunoasterea (itemi 1-6) itemi ce antreneaza operativitatea gandiri (operatiile analitico-sintetice, esentializarea, abstractizarea), memorarea logica si atentia distributiva (itemi- 7-10). Strategiile rezolutive implicate sunt euristice si prin analogie permitand reflectarea si a rapiditatii cu care copiii invata (itemi 7-11) itemi care implica reversibilitatea prin inversiune si reciprocitate a gandirii, categorializarea, trecerea de la preconcept la conceptualizare, capacitatea copilului de a opera cu abstractii, fara suport concret intuitiv (itemi 12-15) Raspunsurile date ne permit sa ilustram evolutia in plan intelectual a scolarului mic, dificultatile acestuia sub aspect cognitiv, conturarea treptata a stilului de munca intelectuala, trecerea la gandirea de tip formal. Va multumesc ! Operator: Enumera corect lunile anului. Numara de la 20 la 0 din 2 in 2 . Completeaza sirul de numere de la 7 la 34 numarand din trei in trei.

Cate jumatati sunt intr-un mar? R : Ordoneaza corect cuvintele din propozitiile urmatoare: gradina zoologica Mihai tigri a vazut la mama de a cumparat la piata rosii.

rugat tema sa-mi eu profesorul corecteze am . Scrie corect cuvintele: ureche ghiete scola futuras un copii floar poarta hergelie Scrie care este greseala in urmatoarele propozitii: Am trei frati, Ion, Sandu si eu. R: Subliniaza greselile din urmaroarele propozitii Mihai sa spalat pe maini in rau. Ramai la scoala s-au pleci acasa. Am cules merele intrun cos. Cum se cheama puiul: vacii ursului cainelui Construieste o propozitie (fraza) care sa cuprinda cuvintele: farfurie, pisica, carne. Completeaza spatiile libere cu cuvintele care lipsesc: Am pierdut o, mamica, Cine-o. sa. deie, sarut gurita. Indica asemanarile intre: Creion stilou pix creta . Daca la Sighisoara este ora 10, ce ora este la Sibiu ? aceeasi ora ora 9 ora 11 Distanta de la Sibiu la Sighisoara este aceeasi cu distanta de la Sighisoara la Sibiu? nu b. da Ce trebuie sa facem daca : ne pierdem?. ploua?. arde casa?. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metode De Investigatie Chestionar Scris Pentru Elevi
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
432 cuvinte
Nr caractere:
2 836 caractere
Marime:
6.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Predat:
la gimnaziu
Sus!