Interpretarea Semnelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Primul aspect ce are importanta si relevanta in expertiza grafologica este procesul cautarii semnificatiei scriiturii ca miscare fiziologica, fapt ce include calitatea, energia, intinderea si constanta, unui fel de a scrie. Semnificatia este relativa (cauzele sunt diverse). Oricum semnificatia implica atentie privind relatia complexa gest- cauza. Ca atare, este necesara stabilirea de mare finete, aceasta caracteristica. Ea are in atentie: mediul de provenienta a persoanei ce a efectuat scriitura si aspecte ce tin de persoana respectiva ca statut si rol special a acesteia (cu toate dimensiunile de integrare in acestea, in mod normal sau neadecvat). Nu trebuie ignorat faptul ca aceasta dimensiune a scriiturii este valabila mai ales la persoanele tinere mature si la cele adulte. La copii si la oamenii varstnici, scriitura oamenilor, in varsta gradul aproximativ de regresie (mai ales prin comparatii cu scriituri ale acestora din perioade anterioare). Viteza scrierii este, de asemenea, importanta, aditional pentru semnificatie.

Intereseaza apoi, organizarea miscarilor, exprimabila prin combinarea literelor, armonia sau dezarmonia pe acest plan, marimea, distinctia, ordinea, cursivitatea evident contrariile acestora (dezarmonia, combinarea bizara a literelor, lipsa de fluiditate a scriiturii, scrisul marunt, etc.

). Intereseaza, de asemenea, claritatea sau confuzia, simplicitatea sau complicatia, moliciunea sau fermitatea scrierii (tremurul literelor). Viteza de scriere pe care am mai semnalat-o si lentoarea se refera tot la aspecte temperamentale. Pe acest plan intereseaza, insa, si faptul daca scriitura incepe lent si capata vigoare sau daca procesul este invers. La acestea se adauga prezenta sau absenta continuitatii sau a discontinuitatii, omisiuni, repetari, greseli de punctuatie, sens, etc.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
284 cuvinte
Nr caractere:
1 684 caractere
Marime:
4.13 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Interpretarea Semnelor
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Introducere Anumite credinte primitive si folclorice se intemeiaza pe experiente concrete....
Notiuni generale ale comportamentului nonvorbal Comunicarea nonverbala este o comunicare cu mai...
Semnele si comunicarea Ipoteza semnelor Semnele au rolul sa explice posibilitatea comunicarii:...
O lege nu se va citi niciodata ca un roman de buzunar. Textul de lege, de cele mai multe ori,...
Aplicarea legii civile constituie, in fond, finalitatea rezervata normelor juridice de drept...
Sus!