Clarviziune Si Joc O Piata Enorma Clarvazatorii Europeni

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In cartea sa, intitulata Dezvoltati-va puterile paranormale , parapsihologul francez Jcques Mandola releva un fapt straniu care nu poate fi considerat drept proba stiintifica, dar care nici nu este o simpla intamplare: numerosi clarvazatori au avut revelatia darului lor in urma unui soc fizic, sau afectiv intens. Astfel, celebrul Nostradamus a inceput a inceput sa-si scrie centurile la 36 ani, la doar cateva zile de la moartea primei sale sotii si a celor doi copii. Pascal Forthuny, care a colaborat cu doctorul Osty a devenit clarvazator la varsta de 47 ani, dupa ce si-a pierdut fiul. Jeanne Leplace i-au sporit facultatile paranormale in urma a doua maladii: o scarlatina la 14 ani, si o gripa la 18 ani. Unul din cei mai cunoscuti clarvazatori din prezent, Mario de Sabato, a avut prima sa viziune in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, la varsta de 7 ani, cand a anuntat, cu cateva zeci de secunde caderea unei bombe in apropierea imobilului in care locuia. Astfel, a salvat viata a 10 persoane. Celebrul Belline, supranumit printul clarvazatorilor, autorul best - sellerului Cea de-a treia ureche , si-a descoperit capacitatile de premonitie cand s-a imbolnavit de tuberculoza: boala care ma tinea la pat fusese lucrul care a declansat eliberarea unei capacitati pe care nici nu o banuiam inainte sa intru la Sanatoriu . Dar astfel de fenomene nu li s-au intimplat doar clarvazatorilor europeni. Americanul Edgar Cayce (1869 - 1945), cunoscut pentru numeroasele sale preziceri proferate in stare de hipnoza (de aceea a si fost numit profetul adormit ), si-a descoperit capacitatile de prezicere dupa ce a primit, pe cand era copil o lovitura de minge de baseball in vertebrele cervicale, soc care l-a lasat paralizat timp de mai multe luni.

Este interesant de notat ca toti clarvazatorii, fie ei celebri sau anonimi, poseda o caracteristica comuna. In cabinetul lor, la cererea clientilor pe care ii consulta, prezicirele lor vizeaza intotdeauna patru domenii: dragoste, sanatatea, banii si locul de munca. Clientii clarvazatorilor fac parte din toate clasele sociale. Unii clarvazatori se pot lauda ca au in prezent printre clientii lor sefi de stat, regi, regine, ministri.

Succesul clarvazatorilor profesionisti se explica in mod esential prin faptul ca izbutesc uneori sa indrepte destine. Ei sunt asemanati cu psihiatrii si psihanalistii pentru ca, in camerele intunecate ale cabinetelor lor clientii isi dezvaluie secretele intime si asteapta ca influentile negative care le otravesc viata sa fie definitiv alungate de cei care vad. La ora actuala numarul clarvazatorilor este foarte mare. Unii dintre ei lucreza oficial, dar multi altii sunt niste sarlatani. Majoritatea clarvazatorilor sunt femei, reprezentand 80 % din total. Sa fie acesta o dovada a unei predominante a intuitiei si a sensibilitatii feminine in clarviziune? Fara indoiala.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
444 cuvinte
Nr caractere:
2 506 caractere
Marime:
4.79 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Psihologie
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Clarviziune Si Joc O Piata Enorma Clarvazatorii Europeni
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Traim intr-o lume in care predomina inca materialismul si omul instrainat de Dumnezeu, idolatria...
Necesitatea unei reinterpretari a culturii romane Cultura romana parcurge azi un dramatic proces...
Capitolul 2 MANAGEMENTUL SI MANAGERII Conf.dr.ing.ec. Sorin Marginean Universitatea ,,Lucian...
Sus!