Boli cu transmitere sexuală

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1.Introducere
2.Sifilis
3.Gonoreea
4.Sancrul moale
5.Limfogranulomatoza inghinala
6.Granulomul inghinal
7.Infectia cu HIV/SIDA

Extras din referat:

1.Introducere

Bolile cu transmitere sexuala sunt comune. In Statele Unite peste 65 milioane de oameni traiesc cu boli transmise pe cale sexuala. Majoritatatea dintre ele sunt virale. Infectiile virale nu pot fi vindecate astazi; simptomele sunt doar tratate cu medicamente. Infectiile bacteriale pot fi vindecate cu antibiotice daca individul stie ca este infectat si primeste tratament. Centru pentru Controlul Bolilor (CDC) din USA spune ca prevenirea unui caz de boala cu transmitere sexuala, are ca rezultat prevenirea celorlalte. Abstinenta si relatia sexuala doar cu un partener credincios mutual neinfectat este o strategie complet eficace.

Inainte de 1960 existau doua boli cu transmitere sexuala: sifilis si gonoreea care au fost tratate cu penicilina. Acum, exista peste 25 de boli cu transmitere sexuala raportate si mai mult de opt noi boli incluzand HIV si AIDS au fost identificate din 1980.

Cinci din topul de 10 boli infectioase raportate au fost bolile cu transmitere sexuala incluzand in top patru (clamidie, gonoree, HIV si sifilis). In fiecare an, 15 milioane de americani sunt infectati cu astfel de boli. Aproximativ 2/3 sunt oameni sub 25 de ani. In fiecare zi in Statele Unite, 8000 de adolescenti contacteaza o boala cu transmitere sexula. Adolescentii si adultii tineri (15-24) sunt grupele de varsta care sunt dispuse la cel mai mare risc de a obtine o boala cu transmitere sexuala. Aproximativ 2/3 dintre toti oamenii care au capatat o boala sunt sub 25 de ani. Bolile cu transmitere sexuala sunt iritante si enervante. Dar cele mai multe si serioase efecte ale acestor boli sunt complicatile de sanatate, care nu se intampla pana ce boala nu dispare. Aceste complicatii includ boala pelviana inflamatorie avand drept rezultat infertilitatea, sarcina grea si durere sau durere cronica pelviana, probleme in ducerea unei sarcini, probleme la copii nascuti de mame infectate, cancere si moarte lenta. Intre 100.000 si 150.000 de femei devin infertile in fiecare an ca rezultata a bolilor cu transmitere sexuala. Oamenii pot parea sanatosi, dar au boli cu transmitere sexuala. O persoana poate avea boli cu transmitere sexuala si nu stie ca este infectata. Pe de alta parte, o persoana poate avea boli cu transmitere sexuala dar nu divulga informatia.. Arhivele de Medicina au raportat ca 48% barbati si 22% femei nu au dezvaluit faptul ca ei au fost infectati cu HIV la partenerii lor sexuali.

Principalele manifestari la femeie sunt :

- secretii (scurgeri) neobisnuite din vagin. La femei exista o secretie fiziologica (normala). Daca secretia isi schimba culoarea care devine verzuie sau gri, mirosul devine neplacut, consistenta devine apoasa sau branzoasa, cantitatea devine abundenta, putem suspiciona o infectie;

- dureri sau usturime in timpul urinarii

- dureri si mancarimi in jurul vaginului sau in zona perianala (perineu, anus)

- durere in timpul actului sexual

- aparitia de excrescente (negi) in zona labiilor, vagin sau in zona perianala.

La barbat simptomele pot fi:

- la nivelul penisului o secretie abundenta cu o culoare si un miros neobisnuite;

- senzatie de usturime in timpul si imediat dupa urinare;

- iritatii, rani, veruci (negi) pe penis, in jurul lui sau in zona perianala

Observații:

Universitatea „ANDREI SAGUNA”

Facultatea de Psihosociologie

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Boli cu Transmitere Sexuala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 544 cuvinte
Nr caractere:
25 842 caractere
Marime:
1.61MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!