Ecuația de gradul al doilea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cunoasterea si intelegerea conceptelor, a terminologiei si a procedurilor de calcul specifice matematicii; Dezvoltarea capacitatii de a comunica utilizand limbajul matematic; Dezvoltarea interesului si a motivatiei pentru studiul si aplicarea matematicii in contexte variate.

Obiective de referinta: Sa aproximeze nr. reale si solutii ale unor ecuatii sau sisteme de ecuatii pentru a verifica validitatea unor calcule; Sa utilizeze elemente de calcul algebric pentru a rezolva ecuatii si inecuatii, precum si pentru a aplica formule de calcul; Sa construiasca generalizari si sa investigheze valoarea de adevar a unor enunturi; Sa prezinte in mod coerent solutia unei probleme, coreland diverse modalitati de exprimare (cuvinte, simboluri matematice, diagrame); Sa discute in cadrul unui grup avantajele si dezavantajele utilizarii unei metode de rezolvare sau a unei modalitati de prezentare a unui demers matematic; Manifestarea perseverentei si gandirii creative in rezolvarea de probleme.

Obiective operationale: cognitive: OC1 = Consolidarea cunostintelor elevilor privind rezolvarea ecuatiilor cu o necunoscuta; OC2 = Reactualizarea cunostintelor elevilor privind formulele de calcul prescurtat; OC3 = Fixarea la elevi a metodelor de rezolvare a formelor incomplete ale ecuatiei de gradul al doilea; OC4 = Elevii sa-si insuseasca si sa aplice formula discriminantului si OC5 = Elevii sa aplice metodele cele mai potrivite in scopul eficientizarii rezolvarilor. afective: OA1 = Participarea cu interes la lectie; OA2 = Dezvoltarea interesului pentru studiul matematicii.

Strategii didactice: Metode si procedee: conversatia, munca independenta, demonstratia, exercitiul, explicatia; Mijloace de realizare: manualul, fise de exercitii, laptop, videoproiector, ecran de proiectie; Forme de organizare: grupe de elevi. Desfasurarea lectiei Fisa nr. 1 Alege raspunsul corect: Completeaza spatiile punctate cu raspunsurile corecte: Rezolvati ecuatiile: FISA NR. 2 Alege raspunsul corect: Completeaza spatiile punctate cu raspunsurile corecte: Rezolvati ecuatiile: ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ecuatia de gradul al doilea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 133 cuvinte
Nr caractere:
7 128 caractere
Marime:
48.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
lectie, obiective
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!