Termografie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Termoviziunea sau vizualizarea in infrarosu (IR) este o tehnica prin care o camera (sau scaner) detecteaza si afiseaza o harta a intensitatii radiatiei pe un domeniu din spectrul electromagnetic. Termenul TERMOVIZIUNE defineste imaginea obtinuta de camera termica si se utilizeaza in special in aplicatiile militare sau de supraveghere civila, in timp ce TERMOGRAFIA implica si masurarea de temperatura, in aplicatii industriale sau stiintifice.

Este cunoscut faptul ca orice corp cu temperatura peste 0 Kelvin emite radiatie electromagnetica. Substante pe care le consideram reci si foarte reci: azotul lichid, gheata si zapada emit si ele in infrarosu. Intensitatea acestei radiatii variaza in functie de temperatura obiectului si de capacitatea acestuia de a emite energie.

1. Introducere

Termoviziunea si termografia (numite ThV/ThG) sunt termeni asemanatori ce facreferire la o tehnica moderna, de inalta performanta, ce permite vizualizarea si generareain timp real a unor harti termice ("imagini termice", termograme) ale sistemelor biologicesau tehnice aflate sub investigatie. Pentru realizarea activitatii de scanare termica seutilizeaza echipamente specializate numite camere de termoviziune/termografie,asemanatoare ca dimensiuni si aspect cu binecunoscutele camere video din viatacotidiana.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Termografie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 577 cuvinte
Nr caractere:
16 278 caractere
Marime:
16.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Optică
Tag-uri:
Termografie, substante
Predat:
la facultate
Materie:
Optică
Sus!