Sisteme de Reprezentare a Culorii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Problema reprezentarii si masurarii culorilor dateaza inca din antichitate dar, odata cu aparitia si dezvoltarea tehnologiilor de reproducere a imaginilor color, s-a impus necesitatea utilizarii unor sisteme unitare de descriere a culorilor la nivel international, care sa asigure comunicarea cu fidelitate a acestora dintr-un loc in altul si de la un echipament la altul.

Pentru descrierea culorii, ca forma de comunicare, trebuie adoptat initial un limbaj de reprezentare (notare) a acesteia. Sistemul de reprezentare a culorii reprezinta un model de specificare a stimulilor de culoare in functie de trei parametri care constituie coordonatele unui spatiu de culoare tridimensional definit pe modelul viziunii color tristimulus proprie omului. In acest context, s-au dezvoltat mai multe standarde de reprezentare si masurare a culorilor bazate, fiecare, pe anumite principii, care rezolva problemele de culoare intr-o maniera proprie si ofera solutii specifice de notare si descriere a acestora.

Pentru integrarea unor fluxuri tehnologice folosind echipamente si programe de la mai multi fabricanti, specialistii in domeniu au dezvoltat diverse solutii de interconectare si implementare a diferitelor sisteme de culoare utilizate in procesul de prelucrare computerizata a imaginilor color. Pentru aplicarea acestor solutii, toti cei implicati intr-un proces de reproducere a imaginilor color trebuie sa aiba cunostinte despre:

-descrierea culorii: notarea, reprezentarea sau specificarea sa;

-modele de culoare si gama de culori asociata fiecaruia: RGB, CMY(K), CUBUL COLOR, CIE;

-spatii de culoare: RGB, CMYK, CIEXYZ, CIEL*a*b*; -interconectarea spatiilor de culoare; -masurarea culorii: standardul CIE, indexul de interpretare a culorii, parametri de

culoare specifici echipamentelor de reproducere, sistem de culori de referinta; sistem de culori bazat pe calculator; -instrumente de masurare a parametrilor de culoare: colorimetrul

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme de Reprezentare a Culorii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 715 cuvinte
Nr caractere:
9 498 caractere
Marime:
74.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Optică
Tag-uri:
culori, nuante, echipamente, optica
Predat:
la facultate
Materie:
Optică
Profesorului:
Fetea Ioana
Sus!