Muzica vocală de la inițiere la interpretare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se stie ca un popor cu un grad inalt de cultura se va impune si se va afirma peste tot in lume, mai mult decat pe alte cai De aceea, segmentul muzical al culturii noastre trebuie slujit cu vigoare si devotament de creatorul de arta fie ce este compozitor, interpret, profesor, aceasta munca avand ca finalitate realizarea unitatii intre profunzimea continutului si forma artistica de innobilare, de inaltare a spiritualitatii umane.

Prin muzica vocala, prin cantec, lied, opera, opereta, oratoriu, muzica vocala de camera are loc o recreare a operei de arta.

Pedagogia cantului cere mult talent, experienta, pasiune, o buna cunoastere a vocii umane, rabdare, capacitatea de a gasi si aplica cele mai bune metode de lucru valabile pentru fiecare elev in parte. Profesorul de canto are rolul esential in deacoperirea de catre elev a frumusetii artei muzicale, a priceperilor de interpretare.

Arta cantului nu se invata din carti, ci din practica; profesorul de canto trebuie sa fi cantat el insusi pe scena, fiindca nu poti cere elevului ceea ce tu, ca profesor, n-ai facut in practica. Munca profesorului de canto va fi incununata de succes si daca va intalni elevul dornic de munca si plin de talent, cu care va stabili raporturi ideale de comunicare.

E necesar ca profesorul sa-si cunoasca elevii, sa poata da o educatie potrivita organului lor vocal, sa indice fiecaruia metoda corecta de lucru. Elevul trebuie ajutat sa-si cunoasca propriul aparat vocal, asa cum orice instrumentist isi cunoaste instrumentul.

Prin orele de canto, profesorul isi va indruma elevul in invatarea, deprinderea unei tehnici vocale corecte, ii va dezvolta gandirea muzicala, sensibilitatea artistica. Procedeele de lucru si materialul de studiu vor trebui stabilite de profesor in functie de cultura generala si de posibilitatile fizio-psihice si vocale ale fiecarui elev.

Invatamantul muzical romanesc, iar cel de canto, in special, a evoluat de la autodidacticism, in care profesorul lipseste, la imitatie, in care profesorul este martor, spre metoda stiintifica unde profesorul are in vedere aptitudinile vocale ale alevului, muzicalitatea si nu in ultimul rand, pasiunea acestuia pentru muzica vocala.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Muzica Vocala de la Initiere la Interpretare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
924 cuvinte
Nr caractere:
5 225 caractere
Marime:
9.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Muzică
Tag-uri:
thnica vocala, muzica
Predat:
la facultate
Materie:
Muzică
Profesorului:
Sandu Costel
Sus!