Organizații Românești sau Internaționale de Certificare și de Acreditare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. INTRODUCERE 2

2. SIMTEX OC – organismul de certificare 2

3. RENAR – asociaţia de acreditare din România 6

4. ASRO – asociaţia de standardizare din România 7

BIBLIOGRAFIE: 9

ORGANIZAŢII ROMÂNEŞTI SAU INTERNAŢIONALE DE CERTIFICARE ŞI DE ACREDITARE

1. INTRODUCERE

Certificarea este un proces prin care o organizatie este evaluata, conform cerintelor unui anumit standard (standard de referinta ) si care are ca rezultat final (pozitiv) obtinerea unui certificat de conformitate cu cerintele standardului (referentialului) fata de care organizatia doreste sa se certifice.

Acreditarea, ca mijloc de stabilire a încrederii, îndeplineşte o sarcină importantă pentru Piaţa Unică Europeană, menţinând o infrastructură eficace şi competentă a încercărilor şi evaluării conformităţii.

În contextul creării Pieţei Unice Europene, această măsură de stabilire a încrederii a câştigat o mare importanţă. În cadrul Abordării Globale, strategia dezvoltată pentru încercări şi evaluarea produselor şi serviciilor şi având ca scop eliminarea barierelor tehnice în comerţ, poate să-şi mărească eficienţa, doar dacă există încredere în organismele care efectuează încercări şi evaluarea conformităţii.

Standardele internaţionale utilizate în acreditare garantează că un produs, serviciu sau organizaţie sunt evaluate sau testate prin acelaşi mijloace la nivel mondial. Aceasta conferă încredere în echivalenţa certificatelor sau rapoartelor atât în România cât şi în lume.

2. SIMTEX OC – organismul de certificare

SIMTEX - Organismul de Certificare este acreditat de Asociatia Nationala de Acreditare din Romania (RENAR) - unicul organism de acreditare din Romania - pentru a certifica Sistemul de Management al Calitatii, de Mediu si cel al Sigurantei Alimentului (HACCP). In prezent compania deţine si 2 acreditari externe, din partea RvA - Olanda ceea ce confera dreptul companiei de a acorda certificate cu valabilitate internationala pentru sistemul de management al calitatii (ISO 9001) si pentru cel de mediu (ISO 14001).

Raad voor Accreditatie, pe scurt RvA, este una dintre cele mai respectabile asociatii de acreditare nu doar la nivel european ci mondial. Avand o arie de activitate cuprinzand clienti din peste 52 de tari si reprezentante in Olanda, Statele Unite ale Americii, Japonia, China, etc, RvA are renumele de a fi cea mai credibila asociatie de acreditare din lume.

In anul 2006 SIMTEX-OC a devenit primul organism romanesc privat ce a obtinut acreditarea internationala pentru a certifica Sistemele de Management al Calitatii. Aceasta a fost facuta de catre prestigiosul organismul olandez RVA. In prezent SIMTEX-OC poate certifica orice organizatie indiferent de domeniul de activitate al acesteia.

Colectivul de specialisti ai firmei abordeaza tehnici eficiente de marketing reusind ca de la an la an numarul societatilor comerciale certificate de SIMTEX-OC sa creasca semnificativ. Astfel, SIMTEX-OC a ajuns ca intr-un timp relativ scurt sa elibereze peste 3000 de certificari pentru toate tipurile de organizatii.

In prezent organismul este acreditat de RENAR pentru certificarea sistemelor de management al calitatii (in toate domeniile) in conformitate cu standardul de referinta ISO 9001:2000 (SR EN ISO 9001:2001), a sistemelor de management de mediu (ISO 14001) si a sistemelor de siguranta a alimentului - HACCP (ISO 22000).

SIMTEX-OC este acreditat si de RVA pentru a certifica, in conformitate cu standardul de referinta ISO 9001:2000 respectiv ISO 14001:2005 in urmatoarele domenii: Agricultura & Piscicultura; Minerit & extractie; Industria alimentara , a bauturilor si a tutunului; Industria textila si a produselor textile; Industria pielariei si a produselor din piele; Fabricarea lemnului si a produselor din lemn; Celuloza hartie si produse din hartie; Companii de publicitate etc.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizatii Romanesti sau Internationale de Certificare si de Acreditare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 374 cuvinte
Nr caractere:
14 369 caractere
Marime:
1.14MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!