Casa de vinuri Pietroasa

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tinand seama de conditiile de maxima favorabilitate culturii vitei de vie in anul 376 e.n- cand regale vizigot Atamaric a ascuns comoara "closca cu puii de aur" la Pietroasa din judetul Buzau un alt tezaur -viile erau prezente pe dealurile insorite din zona unde au continuat sa isi creeze un excelent renume. Din aceste motive in 1893 se infiinteaza la Pietroasa una dintre primele pepiniere viticole din tara si o scoala viticola menita sa formeze pivnicieri si tehnicieni in vinificatie.

Odihnioara,pivnitele erau nelipsite din fiecare parcela de vie. Usile acestor mici comori nu erau zavorate niciodata si calatorii puteau sa isi astampere setea in tihna, profitand de aceasta lege nescrisa consimtita de oamenii ospitaleri ai acestor locuri.

Conditiile de clima un microclimat de tip mediteranian, compozitia solului calcaros, bogat in saruri de fier care favorizeaza obtinerea vinurilor rosii si aromate de marca si nu in ultimul rand traditia locului in aceasta indeletnicire, au impus aceasta zona ca una dintre cele mai renumite podgori din Romania.

Vinul ca si asezare in piramida lui Maslow sta la baza acesteia fiind inclus in categoria alimentelor.

Daca mai inainte la curtile regale si in societatile alese existau norme stricte si reguli de servire referitoare la ce vin se serveste la un anumit fel de mancare, astazi acest lucru se face dupa propria dorinta si gust.

Vinul convine majoritatii meniurilor cu bucate din peste, carne de pasare,vita, porc.Ideala se socoate combinatia vin-cascaval/branzeturi.

Casa de vinuri Pietroasa cuprind 3 game:Gama Gold Edition, Gama Reserve, Gama Pietroasa.

Gama Gold Edition

Grupeaza in special soiurile de vin cu o arie de raspandire mai restransa, aceasta gama intrunind toate conditiile unei game de lux ce se adreseaza cunoscatorilor si in acelasi timp clientilor cu posibilitati financiare peste medie.

Vinurile isi pastreaza prospetimea si fructuozitatea, proprietatile organoleptice caracteristice soiurilor din care provin si au rezistenta sporita la pastrare si invechire. Dupa obtinerea vinurilor si conditionarea lor prin tratamente tehnologice specifice fiecarui soi, aceste sunt depozitate in butoaie de stejar pentru maturare si invechire pentru imbuteliat. Imbutelierea se face in sticle de 750 ml etichetate conform legislatiei in vigoare.

Din gama Gold Edition fac parte vinurile albe: Feteasca Alba, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca si vinurile rosii: Feteasca Neagra si Busuioaca de Bohotin.

Feteasca Alba

tipul: alb, demisecculoare: galben paigust: miere de albinebuchet si aroma: flori de vita de vie, de pajiste si livada inflorita aciditate: moderata, complexa si armoniasa.Este un vin remarcat prin eleganta si persistenta gustului.Temperatura recomandata pentru consum este de 8-10?C si poate insoti preparatele din peste, fructe de mare, legume si gustari.

La concursul national de vinuri Focsani 1992, Feteasca Alba din 1977 a luat premiul Marea Diploma de Onoare si Medalia de Aur.

Busuioaca de Bohotin

tipul: rosu, demidulce

culoare: rosu deschis

gust: fragi, usor amarui

buchet si aroma: remarcabila care iti aminteste de parfumul florilor de trandafir, busuioc, si frageta padure

aciditate: complexa, moderata

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Casa de vinuri Pietroasa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 055 cuvinte
Nr caractere:
6 028 caractere
Marime:
14.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
produse, vin, sortimente
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
Specializare:
Economia Comertului ,turismului Si Serviciilor
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Eva Bara
Sus!