Viața extra uterină

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Exista aproximativ 100 de trilioane de celule in organism. La nastere volumul creierului nu e dezvoltat decat in proportie de 25 %! Genomul uman contine 3164, 7 milioane de baze chimice. Benzile de ADN continute intr-o singura celula daca ar fi rulate la maximum pentru a fi surprinse rectiliniu atunci ar ajunge la 2 m. Daca toate benzile de ADN aflate in fiecare celula a corpului ar fi suturate s-ar parcurge ipotetic de peste 600 de ori distanta Terra - Soare. Pentru a scrie codul intregului genom uman o persoana ar trebui sa tasteze 60 de cuvinte in fiecare ora din cele 8 zilnic timp de aproape 50 de ani.

Un bloc de ADN anhidratat avand gabaritul unui cub sub 1 mm poate capta tot atata informatie cat un 3lion de CD-uri. Fiecare om din 10 va dezvolta o tulburare genetica mostenita intr-un anumit moment al vietii sale. Nu toate avariile genetice sunt in detrimentul sanatatii. In anemia celulelor in forma de semiluna o copie a celulei izoforme confera organismului rezistenta la malarie. Campurile magnetice produc avorturi spontane. Nou-nascutul are urme de meconiu neodermal. Perimetrul craniului natal - 34 cm. 72 de ore - copilul poate pierde cca 10% din greutatea natala - 2500 g. Talia natala e de 49 cm. Reactioneaza la figura umana si e sensibil la lumina. Suspensia ventrala nu permite controlul asupra pozitiei capului. Copilul neo-natal are cel mai frecvent ochii albastri intrucat irisul nu dispune inca de melanocite. Treptat insa acestia produc pigmenti care determina si explica schimbarea culorii irisului. Pruncul intoarce capul dintr-o parte in cealalta. 1 luna - ridica pieptul. Membrele inferioare sunt destinse. Tine capul in suspensie ventrala cateva secunde. Emite sunete laringiene. Se constata reflexul de mers si de-apucare prin flectarea degetelor in pumn. Priveste persoane si urmareste obiecte cinetice. E atent la fata mamei atunci cand aceasta ii vorbeste. Comuta privirea in directia sunetului. Plange la foame si disconfort. Face miscari atunci cand i se vorbeste sau zambeste. 2 luni - localizeaza si fixeaza obiectele. Recunoaste figura mamei. Apar surasul si placerea. Emite vocale solitare. E atent cand i se vorbeste. Zambeste la contacte sociale. 3 luni - intinde mana spre jucarie dar nu o nimereste. Apare rasul si se constata mimica dezolarii. Urmareste miscarile propriilor maini. Localizeaza directia sunetului. Via sunete articulate se manifesta ganguritul. Pana sa coboare laringele cu cca. 3 cm copilul in acelasi timp emite sunete si degluteaza.

Reflexul hidrocinetic al pruncului se explica prin experienta ancorata intrauterin in oceanul amniotic. 4 luni - greutatea se dubleaza in raport cu cea natala. Pozitia capului e ferma iar mainile se-ating in joaca. Nu poate ridica jucariile pe care le scapa din maini. Rade in hohote sau cascada. Manifesta suparare si furie la contuzionarea sau sistarea contactului social. Mimica si gestica tradeaza placerea. 5 luni - apar anxietatea si agresivitatea. Se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Viata Extra Uterina
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 332 cuvinte
Nr caractere:
11 646 caractere
Marime:
12.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!