Tulburarile Sexuale Si De Identitate Sexuala La Femei Si Barbati

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sunt caracterizate prin perturbari in dorinta sexuala si in modificarile psihofiziologice care caracterizeaza ciclul de raspuns sexual si cauzeaza detresa si dificultati interpersonale notabile. Disfunctia orgasmica poate fi primara sau de situatie. Termenul disfunctie primara se aplica la o femeie care nu a ajuns niciodata la orgasm.

Disfunctia de situatie se aplica de preferinta unei femei care a cunoscut orgasmul, insa care, in prezent, experimenteaza o perioada non-orgasmica. Frigiditatea este o disfunctie la o femeie care nu reuseste sa obtina o placere sexuala satisfacatoare. Disfunctia orgasmica poate fi cauzata de droguri, de alcool, de varsta si de deformarea organelor genitale. Etiologia este frecvent de origine psihologica precum ostilitatea intre parteneri, frica sau vinovatia de a avea contact sexual sau folosirea unei tehnici nepotrivite. Terapia consta mai ales in dezvoltarea unor noi atitudini in ceea ce priveste sexualitatea. Exercitii ale muschilor perineului (exercitiile Kegel) tonifica musculatura pubo-coccigiana, crescand astfel sansele de a ajunge la orgasm.

Disfunctiile sexuale includ: tulburarile dorintei sexuale (dorinta sexuala diminuata, aversiunea sexuala) tulburarile de excitatie sexuala (tulburarea de excitatie sexuala a femeii, tulburarea de erectie a barbatului) tulburarea de orgasm (tulburarea de orgasm a femeii si a barbatului, ejacularea precoce) tulburarile sexuale algice (dispareunia, vaginismul) disfuctia sexuala datorata unei conditii medicale generale disfunctia sexuala indusa de o substanta disfunctia sexuala fara alta specificatie.

Diagnosticul diferential al disfunctiilor sexuale Daca disfunctia sexuala este considerata a fi cauzata exclusiv de efectele fiziologice ale unei anumite conditii medicale generale, dignosticul este cel de disfunctie sexuala datorata unei conditii medicale generala. Aceasta precizare se bazeaza pe istoric, datele de laborator sau examenul somatic. Daca disfunctia sexuala este considerata a fi cauzata de efectele fiziologice a unui drog de abuz, al unui medicament ori expuneri la un toxic, diagnosticul este cel de disfunctie sexuala indusa de o substanta. Tulburarile dorintei sexuale Dorinta sexuala diminuata Elementul esential al dorintei sexuale diminuate il constituie o deficienta sau absenta a fanteziilor sexuale si a dorintei de activitate sexuala.

Dorinta sexuala diminuata poate fi globala si cuprinde toate formele de manifestare sexuala sau poate fi situationala si limitata la un partener sau la o anumita activitate sexuala.

Aversiunea sexuala Elementul esential al aversiunii sexuale il constituie aversiunea fata de/si evitarea contactului sexual genital cu un partener sexual.

Aversiunea fata de contactul genital poate fi centrata pe un anumit aspect al experientei sexuale (de exemplu, secretiile genitale, penetratia vaginala). Tulburarile de excitatie sexuala Tulburarea de excitatie sexuala a femeii Elementul esential al ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 178 cuvinte
Nr caractere:
7 098 caractere
Marime:
8.35 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Tulburarile Sexuale Si De Identitate Sexuala La Femei Si Barbati
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Tulburarile de personalitate Interesul acordat azi studiului personalitatii este deosebit si...
CURS 1 FACTORI ETIOLOGICI Particularitati ale etiologiei tulburarilor psihice la copil si...
Tulburarile de comportament alimentar se caracterizeaza prin perturbari severe de comportament...
Inainte de a vorbi despre tulburarile de personalitate voi incerca sa prezint definitia...
TULBURARILE SOMATOFORME, TULBURARILE FACTICE SI SIMULAREA I) TULBURARILE SOMATOFORME Se disting...
Sus!