Tratarea non chirurgicală a deformărilor piciorului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Deformarile piciorului sunt larg raspandite in lume. Un picior deformat modifica mersul si afecteaza functionalitatea intregului membru. Asemenea afectiuni creeaza pacientilor atat stres fizic cat si emotional. Metodele traditionale a deformarilor piciorului sunt complexe si profund traumatizante; ele implica scurtarea piciorului, adeseori printr o serie de interventii chirurgicale, nu intotdeauna incununate de succes.

Noi am pus la punct un numar de metode de tratare a diferitelor deformari ale piciorului, utilizand fie proceduri inchise, fie interventii chirurgicale minime. Cu ajutorul dispozitivului nostru adaptabil, putem asambla configuratii ce includ multiple unitati functionale, inclusiv balamale uni si multi plan si dispozitive de tractiune, care sa corespunda componentelor deformarii.

Procesul de formare si de modelare osoasa este dependent de forta de incarcare aplicata si de aportul sangvin. O crestere a incarcarii pe o portiune osoasa fara cresterea aportului sangvin in zona respectiva are drept rezultat diminuarea masei osoase. Daca incarcarea suplimentara se insoteste de un aport sangvin adecvat, volumul tesutului osos creste.

De aceea, prin aplicarea corespunzatoare a unor forte de incarcare (fie de compresiune, fie de tractiune), asupra unor zone ale piciorului, suntem capabili sa modificam forma si dimensiunile oaselor in vederea obtinerii unui anumit scop terapeutic. Cu toate acestea, la adulti, asemenea procese dureaza un timp indelungat. Din acest motiv, cand e vorba de o deformare severa la adult, adeseori combinam o interventie chirurgicala limitata cu procedura de corectare a deformarii, scurtand durata tratamentului.

Pentru a corecta o contractura equina moderata, se monteaza un inel tibial la jonctiunea treimii medii cu treimea inferioara, folosind cabluri cu oliva (fig. 11. 1). Cablurile sunt incrucisate in directii opuse, din anteromedial spre posterolateral si din anterolateral spre posteromedial. In mod frecvent, noi plasam aceste cabluri in plan frontal, pentru a permite miscarile libere ale tesuturilor moi posterioare. Cablurile sunt legate in tensiune la un inel de dimensiuni corespunzatoare. Un al treilea cablu este introdus la 2 3 cm inferior de inel si este legat la doua tije ce coboara de pe inel. Acest cablu trebuie sa se gaseasca in planul tibial frontal.

Apoi, o pereche de cabluri incrucisate cu oliva sunt inserate prin tuberozitatea calcaneului, dinspre posterior spre anterior. Aceste cabluri se leaga in tensiune la un semi inel ce inconjoara calcaneul. Inelul tibial este legat la semi inel prin trei tije longitudinale, fiecare cu cate o balama uni axiala. Axele de rotatie ale balamalelor mediala si laterala trebuie sa coincida cu axa de rotatie a talusului. A treia tija leaga partea posterioara a inelului tibial de partea posterioara a semi inelului calcanean. Axa de rotatie a acestei balamale trebuie sa fie paralela cu axele balamalelor gleznei.

Tractiunea asupra calcaneului se obtine ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tratarea Non Chirurgicala A Deformarilor Piciorului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 105 cuvinte
Nr caractere:
11 064 caractere
Marime:
9.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!