Tipuri De Rășini Utilizate În Sigilări

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sigilarea reprezinta o metoda de imunizare a suprefetelor dure dentare impotriva cariei. Materialele utilizate in sigilarea santurilor si fosetelor sunt: Compomeri (ionomeri de sticla hibrizi). Suspensii de rasini-ionomer. Rasini compozite.

Glassionomerii Cimenturile conventionale din (GI) glasionomei sunt alcatuite dintr-o sticla esentiala si un polimer acid hidrosolubil, care fac priza printr-o reactie acido-bazica in prezenta apei. Ele sunt folosite ca agenti de adeziune, garnituri, baze sau materiale restaurative.

Sunt originare din Europa si nu au fost niciodata acceptate in U. S. probabil din cauza ca necesita noi tehnici medicale pentru a putea fi folosite la nivel optim. Sunt mai putin rezistenti si mai putini estetici decat cele mai noi rasini compozite cu macroumplutura si microumplutura introduse in acelasi timp.

Vechile materiale conventionale din glassionomeri erau sensibile din punct de vedere tehnic, priza era intarziata, erau considerabil opace dupa realizarea prizei si sensibile atat la uscare cat si la umezeala (hidratare) in timpul prizei. Aceasta ducea la pierderea precoce de material de pe suprafata.

Toate aceste probleme au fost evitate la noile materiale. Materialele moderne realizeaza o priza mult mai rapida, sunt mai estetice si problemele de hidratare si sensitivitate au fost mult reduse. Oricum spre deosebire de compozite, ele nu er trebui folosite in restaurarile aszpra carora se exercita un stres crescut.

Caracteristici ale glassionomerilor conventionali: Formeaza o substanta dura pe priza Reactie scazuta exotermicade autovindecare Se resorb mai putin decat rasinile polimerizate Coeficient de dilatare termica similar cu structura dentara.

Absenta monomerilor liberi Stabilitate dimensionala la umiditate crescuta Legaturi chimice de umplutura Rezistente la microscurgei Biocompatibilitate Integritate marginala Adera chimic la smalt si dentina in prezenta umezelii Eliberarea de fluor inhiba infiltrarea microbiana Rezistenta crescuta la slefuire Estetica obisnuita scazuta.

Indicatii de utilizare: Fixarea protezelor unidentare si a puntilor; Obturatii de baza (in general); Obturatii de baza sub materiale compozite (sandwich); Obturarea dintilor temporari; Refacerea (reetansarea) inchiderilor marginale a obturatiilor vechi; Reconstituirea leziunilor odontale coronare de clasa a II, III, V (eroziuni cervicale, abrazii); Sigilarea santurilor si fosetelor; Sigilari largite; In diferite tehnici de colaj care apeleaza la componente metalice; Obturarea canalelor radiculare; Obturatii retrograde in chirurgia parodontiului apical; Imobilizari adezive; Chirurgia O. R. L. (implante de cohlee); Chirurgia ortopedica (fixarea jonturilor articulatiilor). C. Glassionomeri modificati cu rasini (RMGI) RMGI s se mai numesc rasini glassionomere, dar aceasta denumire este tehnic incorecta deoarece ei au fost la origine glassionomeri ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tipuri De Rasini Utilizate In Sigilari
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 602 cuvinte
Nr caractere:
8 951 caractere
Marime:
14.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!