Tehnici De Nursing Primul Ajutor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Primul ajutor are ca prim obiectiv salvarea vietii accidentatului, atunci cand aceasta este amenintata. Vorbind despre traumatismele membrelor, pericolul vital in traumatismele extremitatilor sunt hemoragia masiva si infectiile grave. Primele gesturi de prim ajutor vor trebui deci sa urmaresca executarea imediata a hemoragiei si pansarea plagilor.

Imobilizarea pravizorie a fracturilor are scopul diminuarii durerilor (importanta pentru prevenirea instalarii socului) si evitarea complicatiilor leziunilor initiale.

O fractura deschisa este o urgenta care trebuie rezolvata integral in primele 6 ore de la accident prin: indepartarea complicatiilor generale si locale care ameninta viata traumatizatului (stop cardiorespirator, embolii, hemoragii externe) daca este cazul; imbracamintea sau incaltamintea din segmentul ranit vor fi tiiate cu un cutit, lama sau foarfeca pentru a nu provoca suferinte inutile bolnavului, plaga va fi inspectata (aspectul plagii) pentru a constata daca exista impuritati (pamant, lemn, tesaturi etc. ); exploatarea instrumentala a plagii cutanate (la locul accidentului), in scopul prezicerii acesteia cu focarul de fractura este interzisa; toaleta fizica si chimica a tegumentului din jurul plagii (cu apa si sapun, degresarea cu eter sau benzina si dezinfectarea cu alcool, tinctura de iod); toaleta fizica si chimica a plagii, se indeparteaza impuritatile libere cu instrumente sterile, se curata plaga prin stergere cu solutie de eter iodat sau neofalina 0, 5%. Aceste solutii nu altereaza vitalitatea tesuturilor sanatoase. In caz de impregnari cu impuritati, plaga poate fi curatata si cu ser fiziologic, cloramina 0, 2%, permanganat de K 1/1400 de culoare roz pal. Nu trebuie pudrate plagile cu antibiotice; se mai sterilizeaza a data tegumentul din jurul plagii (alcool, tinctura de iod); se aplica comprese sterile (pansament). In caz de hemoragii, care intereseaza vasele mici, hemostaza se face cu un pansament compresiv. Infasarea se aplica in mod diferit, in functie de regiunea anatomica in care exista rana; imobilizare provizorie; se face profilaxia antitetanica (este o masura de urgenta dar ea poate fi facuta si la esalonul urmator, dispensar spital); cand functiile vitale nu sunt afectate si cand nu exista si un traunatism abdominal, vor fi administrate antalgice (agocalmin, mialgin in injectii I. M. ); transportul la spital in cele mai bune conditii intr-un serviciu de traumatologie.

Toate manevrele se vor face cu maximum de menajare a traumatizatului, cu multa blandete si atentie spre a nu genera complicatii (ruptura unor oase sau nervi din vecinatate). De asemenea, toate aceste manevre nu trebuiesc executate in camplexitatea lor, nici la locul accidentului, nici in camera de garda, decat in cazul in care se stie ca, dintr-un motiv sau altul, leal, nu va putea fi operat in primele 4-5 ore de la accident. In mod normal acesti bolnavi trebuie operati imediat, toaleta riguroasa a plagii fiind ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici De Nursing Primul Ajutor
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
744 cuvinte
Nr caractere:
3 743 caractere
Marime:
8.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!