Tanar Adult Si Adult De Varsta Medie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pe parcursul vietii adulte, sunt posibile un anumit numar de comportamente sexuale: activitati heterosexuale si homosexuale, masturbarea si abstinenta. Varsta adulta este in mod obisnuit considerata ca fiind cea cand se poate deveni parinte si cea a intimitatii cu un partener stabil. In acelasi timp, fara a tine seama de modul de viata conjugal, comunal sau altul, relatia sexuala este o componenta cruciala a relatiilor interpersonale. Capacitatea de a oferi si de a primi o placere heterosexuala in cadrul unei relatii stabile este o tema valorizata de catre societatea noastra. Aici nu intra numai aspectul fizic al sexualitatii, ci si conceptul de sine ca fiinta sexuata si care are un rol sexual. Procesul biologic al imbatranirii incepe la tanarul adult, pentru a se continua apoi progresiv. Schimbarile psihice pot ameninta imaginea si respectul de sine la cei care valorizeaza tineretea mai presus de orice. Ridurile, depunerile de tesut adipos la nivelul taliei, parul alb si calvitia reprezinta schimbari pe care unii le gasesc dificil de acceptat. Publicitatea avand ca obiect vopselele pentru par, cremele antirid si produsele impotriva calvitiei subliniaza temerile de a pierde feminitatea sau masculinitatea odata cu varsta. In timpul acestei perioade, menstruatiile scad si apoi inceteaza. Glandele mamare se atrofiaza in absenta influxului estrogenic; vaginul se atrofiaza, elasticitatea sa este mai mica si lubrifierea este intarziata. O terapie cu steroizi este deci benefica. La barbat, erectia este mai putin spontana, forta ejacularii mai mica si volumul lichidului seminal mai redus. Anumiti factori sunt direct legati de sexualitate in decursul primilor ani de varsta adulta. Sarcina poate modifica imaginea de sine ca fiinta sexuala. Pe intreg parcursul gestatiei, dorinta sexuala a fiecaruia dintre parteneri licareste. Dupa nastere, atentia consortilor este centrata pe noul nascut mai degraba decat a unuia pe celalalt. Mai tarziu, prezenta copiilor care cresc diminueaza ocaziile de intimitate pentru interactiuni sexuale.

Efortul psihic si stresul pe care adultii il traiesc la serviciu pot impiedica adesea dorinta lor sexuala. Datorita diferitelor reactii sexuale la barbat si la femeie, pot surveni neintelegeri mutuale. In lumina acestor cunostinte, cu cat unul dintre parteneri poate incerca sa inteleaga reactiile unice ale ale celuilalt si cu cat isi comunica mai mult unul altuia emotiile, cu atat cresc sansele de reusita a vietii lor sexuale.

Interesul si activitatea sexuala scad progresiv la varsta de mijloc. Totusi, activitatea sexuala continua sa aiba importanta si multi au un contact sexual cel putin o data pe saptamana. Se crede ca exista o corelare directa intre nivelul activitatii sexuale in perioada de tanar adult si cea de la varsta mijlocie. Sanatatea este un alt factor ce influenteaza activitatea sexuala. O operatie mutilanta sau o maladie cardiaca, spre exemplu, pot sa modifice functia sexuala. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
552 cuvinte
Nr caractere:
2 787 caractere
Marime:
5.08 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Tanar Adult Si Adult De Varsta Medie
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
CAP. I : VARSTE SI GENERATII Copil, adult, batran - indivizii umani traverseaza pe rand cele...
Mediul demografic. In legatura cu aceasta coordonata, primul aspect ce se impune a fi urmarit si...
Mediul de provenienta si delincventa copilului Delincventa si infractionalitatea au constituit...
Caracteristici generale ale evolutiei adolescentului Unii o considera "varsta...
1.Locul virstei adulte in stiintele psihologice. Periodizarea virstei adulte. Dezvoltarea...
Sus!