Sistemul sanitar al Statelor Unite ale Americii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Cresterile incontrolabile ale cheltuielilor Medicare au determinat politicienii americani sa treaca, in anii 1980, de la un sistem de rambursare bazat pe cost la un sistem de finantare bazat pe caz. Grupurile de Diagnostic (DRG) au fost definite pentru a clasifica tipurile de pacienti, iar tarife nationale au fost stabilite pentru a crea stimulente economice de eficientizare a spitalelor. Astazi spitalele din Statele Unite trateaza doar bolnavi cu severitate crescuta. Procedurile mai simple sunt efectuate in afara spitalului. Ingrijirile acordate de cadele medii sunt transferate catre unitatile intermediare sau sunt furnizate la domiciliu, iar serviciile de recuperare sunt efectuate in afara spitalului, pacientii si familiile avand mai multa responsabilitate in procesul de recuperare. Implementarea Sistemului de Plata Prospectiv (SPP) pentru finantarea spitalelor la mijlocul anilor 1980 a reprezentat cea mai importanta schimbare in sistemul de sanatate de la introducerea sistemelor Medicare si Medicaid. SPP a schimbat sistemul de plata pentru cazurile acute de spitalizare finantate prin programul Medicare de la un sistem de rambursare bazat pe cost la un sistem de finantare bazat pe caz, utilizand Grupurile de Diagnostic (DRG). Multe tari evalueaza sau implementaeza sisteme de finantarea a spitalelor bazate pe DRG, ca parte a efortului de control al costurilor. Exista lectii de invatat din experienta Statelor Unite ? A reusit SPP sa controleze costurile? Informatiile legate de caurile tratate au imbunatatit managementul serviciilor in spitale, calitatea serviciilor? Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Statele Unite au cunoscut o crestere a gradului de acoperire cu asigurari de sanatate.

In 1940 doar 9 % din populatie avea asigurare privata. Pana in 1950, 50% din populatie avea asigurare de sanatate, cea mai mare parte ca drept de angajare. In 1965 guvernul SUA a promulgat o lege care garanteaza asigurare de sanatate pentru doua categorii de populatie neacoperite prin drepturile de munca. Programul federal Medicare acopera cea mai mare parte a populatiei peste 65 de ani, persoane cu handicap si, printr-o reglementare ulteriaora, persoane cu insuficienta renala cronica. Programul Medicaid acopera anumite categorii de persoane cu venituri foarte mici sau fara venit. In prezent, aproximativ 85% din populatia SUA este acoperita cel putin partial pentru serviciile de sanatate.

Costurile pentru sanatate in Statele Unite au avut o evolutie exploziva dupa cel de-al doilea razboi mondial. In 1940 SUA cheltuia 4 milioane $ pentru sanatate.

In 1996 au fost cheltuite 1. 035 miliarde $. Aceasta crestere cu 26. 000 % a depasit cu 25 / 1 rata generala a inflatiei. Cresterea a fost datorata in special spitalelor. Din 1946 pana in 1982 numarul spitalelor a crescut cu 32%, cel al paturilor cu 115% si numarul internarilor cu aprox. 170%. In aceeasi perioada, populatia SUA a crescut cu mai putin de 70%. In prezent, Statele Unite cheltuieste pentru ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Sanitar Al Statelor Unite Ale Americii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
5 491 cuvinte
Nr caractere:
33 153 caractere
Marime:
23.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!