Sindromul Metabolic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sindromul metabolic se caracterizeaza prin rezistenta scazuta la glucoza, dislipidemie,obezitate si depunere de strat adipos abdominal si nu in ultimul rand hipertensiune arteriala. Grupati ,prin toti acesti factori sindromul metabolic favorizeaza aparitia riscului cardiovascular,motiv pentru care trebuie depistat la timp si tratat conform unei scheme prescrise de catre medicul specialist. Desi acesti factori din cadrul sindromului metabolic sunt cunoscuti de ceva vreme, cel mai important este reprezentat de rezistenta la insulina. Datorita rezistentei la insulina persoanele care au sindrom metabolic au un risc crescut de mortalitate datorita bolii coronariene. Sindromul metabolic este denumit si sindromul X, sindromul rezistentei la insulina, sindromul hipertensiunii sau sindromul excesului de catecolamine.

Persoanele cu sindrom metabolic trebuie sa indeplineasca 3 din urmatoarele criterii:

Valori crescute ale tensiunii arteriale ( > 130 sistolica/ 85 diastolica/mmHg) , valori plasmatice ridicate ale glicemiei "a jeun" (110mg/dl) ,obezitate si strat adipos abdominal , concentratia serica scazuta a HDL (colesterolul bun) si valori crescute ale nivelului seric al trigliceridelor Sindromul metabolic se asociaza cu evenimente coronariene viitoare si cu diabet zaharat de tip 2.

Persoanele cu diagnosticul de sindrom metabolic au un risc mare (10% la 10 ani) de a face ateroscleroza.

Pentru un diagnostic exact este necesar consultul unui medic. Acesta va consulta pacientul si va delega asistentul medical pentru testele clinice si paraclinice ce trebuie facute.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sindromul Metabolic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 647 cuvinte
Nr caractere:
15 573 caractere
Marime:
114.93KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
sindrom, medicina
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!