Rolul Asistentului Medical In Ingrijirea Bolnavilor Cu Probleme De Mobilizarea

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Procesul de ingrijire reprezinta un set de actiuni prin care se indeplinesc ingrijiri de nursing de care pacientul are nevoie.

Procesul nursing este un proces intelectual compus din diferite etape, logic coordonate avand ca scop obtinerea unei stari mai bune a pacientului. Acesta permite acordarea de ingrijiri individualizate adaptate fiecarui pacient.

1. Culegerea de date este etapa initiala a procesului de ingrijire, aceasta reuneste toate informatiile necesare ingrijirii unui pacient.

Se incepe de la internarea bolnavului si reprezinta primul contact cu bolnavul care este foarte important pentru obtinerea acceptului colaborarii acestuia.

Asistentul medical prin comportamentul sau trebuie sa-i creeze bolnavului imaginea unei persoane competente si sa contribuie la ingrijirea sa.

2. Analiza si sinteza datelor presupune: examinarea datelor, clasificarea datelor in independente si dependente, identificarea resurselor pacientului, stabilirea problemelor de ingrijire si a prioritatilor si stabilirea cauzelor sau a surselor de dificultate.

Asistentul medical trebuie sa cunoasca exact cauza problemei ca prin actiunile proprii sa actioneze asupra acestei cauze.

3. Planificare ingrijirilor se face prin stabilirea unui plan de actiune a etapelor, mijloacelor ce se impun in ingrijire, adica organizarea ingrijirilor conform unei strategii bine definite tinand cont in mod deosebit de ingrijirile si tratamentele prescrise de medic.

4. Implementarea sau aplicarea ingrijirilor constituie momentul realizarii interventiilor. Scopul este aducerea pacientului intr-o stare optima de independenta, de satisfacerea nevoilor.

5. Evaluarea constituie aprecierea muncii asistentului medical in functie de rezultatele obtinute. Se face evaluarea dupa o anumita perioada; in general un obiectiv indica in ce ritm trebuie facuta evaluarea.

Scopul mobilizarii este miscarea pacientului pentru a prevenii complicatiile ce pot aparea din cauza imobilizarii si pentru recastigarea independentei.

Obiectivele urmarite: (normalizarea tonusului muscular (mentinerea mobilitatii articulare (asigurarea starii de bine si independenta pacientului (stimularea metabolismului (favorizarea eliminarii de urina si fecale (pacientul poate sa urineze si sa-si evacueze scaunul mai bine in afara patului decat in prezenta altora sau in pozitia culcata pe bazinet) (stimularea circulatiei sanguine pentru: profilaxia trombozelor, pneumoniilor, escarelor, contracturilor. Mobilizarea face parte din terapia prescrisa de medic, in functie de afectiune sau starea pacientului, mobilizarea se face progresiv crescand treptat gama de miscari.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
413 cuvinte
Nr caractere:
2 627 caractere
Marime:
5.43 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Rolul Asistentului Medical In Ingrijirea Bolnavilor Cu Probleme De Mobilizarea
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Peritoneul este o seroasa foarte intinsa, in raporturi cu toate organele abdominale, cu o vasta...
Aparatul specializat care efectueaza miscarile corpului uman este denumit aparat...
Executia prescriptiilor medicale cu competenta si constiinciozitate ramane doar o parte a...
I. Argument Boala Alzheimer in geriatrie reprezinta o conditie lenta si progresiva a creierului...
A.Notiuni generale despre S.I.D.A Generalitati Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane...
Sus!