Rolul Asistentei Medicale În Recunoașterea Și Îngrijirea Bolnavilor Cu Hipotensiune Arterială

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Asistenta medicala detine o pozitie foarta importanta in ingrijirea acestor categorii de bolnavi. Justificarea rolului ei rezida in caracterul unor boli ce pot sa se incadreze chiar in cadrul urgentelor medicale, sa ne gandim, de exemplu, numai la hTA ce urmeaza un infarct miocardic, care reclama atat o internare de urgenta dar si o internare indelungata. Dar pentru a-si indeplini menirea nu trebuie sa se multumeasca sa cunoasca si sa aplice, chiar perfect, diferitele tehnici de ingrijire a bolnavului, ci trebuie sa cunoasca notiuni teoretice care sa-i permita depistarea unui semn precoce, interpretarea acestuia si daca este nevoie chiar interventia in sitatiile in care viata bolnavului depinde de cunostintele sale. Asistenta medicala este obligata sa noteze toate datele referitoare la puls, TA, dieta, medicatie. Ea trebuie sa asigure repausul fizic si psihic al bolnavului, care aproape in toate aceste categorii de afectiuni este indispensabil. Nu trebuie insa sa uite dezavantajele repausului indelungat la apt, fapt pentru care este necesar sa se recomande alegerea pozitiei sezande sau semisezute. Asistenta este datoare sa le asigure bolnavilor confortul si linistea, asigurarea conditiilor de efectuare a toaletei personale. La fel de important este si asigurarea repausului psihic. Vizitatorii numerosi, disctiile cu voce tare, chemarile la telefon, ca si neantelegerile familiale sau profesionale sunt tot atatea cauze care pot frana evolutia favorabila a afectiunii.

Tabloul clinic trebuie facut clar si foarte sistematizat, memorat, cunoscand mecanismele de interconditionare a simptomelor. Si nu este necesar sa le cunoasca numai teoretic ci si sa le recunoasca practic.

Avand aceste cunostinte temeinice referitoare la tabloul clinic poate sa determine diagnosticul pozitiv sau sa stabileasca diagnosticul diferential. Cunoscand toate aceste aspecte va sti sa preantampine complicatiile si chiar sa educe pacientul in ceea ce priveste regimul de viata, tratamentul dietetic, medicamentos, in cadrul sarcinilor de serviciu incadrate in educatia sanitara. In mare parte se face observatia ca ingrijirea bolnavilor, in esenta, cuprinde aceleasi verigi generale. Totusi felul imbolnavirilor, caracterul infirmitatilor pe care le imprima vremelnic sau definitiv bolnavului, gradul suferintelor acestuia ca si particularitatile psihologice ale fiecarui bolnav aparte fac ca pe langa sarcinile generale de ingrijire comune tuturor bonavilor sa apara un numar tot atat de mare de alte sarcini, care sunt mult mai putin specifice numai unor grupe de boli, unor anumite boli sau eventual numai unor bolnavi. Di acest motiv sarcina a orcarei ingrijiri este cunoasterea bolnavului in functie de gradul urgentei in complexitatea sa psihosomatica, boala de care sufera, faza in care se gaseste aceasta boala, modul cum bolnavul suporta suferinta lui, ca si problemele lui psihosociale, familiale sau profesionale ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rolul Asistentei Medicale In Recunoasterea Si Ingrijirea Bolnavilor Cu Hipotensiune Arteriala
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 993 cuvinte
Nr caractere:
10 860 caractere
Marime:
12.23KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!