Prevenirea cancerului programul Salvează-ți sănătatea, renunță la fumat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Informatiile sunt oferite de Institutul American de Cercetare a Cancerului. Acesta reprezinta un ghid de alimentatie prezentat in raportul Alimentatia si Preventia Cancerului - O Perspectiva Generala realizat pe baza analizei a peste 4500 de studii de cercetare. Ghidul prezinta sfaturi actuale, disponibile pentru scaderea riscului de cancer. Alegeti predominant dietele vegetariene, bogate in fructe si legume. Reduceti la minim alimentele preparate prin prajire.

Evitati subponderabilitatea sau supraponderabilitatea si nu depasiti cu mai mult de 5% greutatea ideala.

Daca activitatea profesionala nu impune efort fizic este preferabil sa faceti o plimbare scurta de o ora, exercitii fizice zilnice.

Mancati 600-800g ori cinci sau mai multe mese alcatuite dintr-o varietate de cereale (grane), legume, radacinoase, tuberoase (ceapa, praz, usturoi). Preferati mancarea cat mai putin preparata termic! Limitati consumul de zahar si dulciuri concentrate si rafinate.

Recomandarea 5 Nu se recomanda consumul de alcool. Daca se consuma, limitati numarul bauturilor alcoolice la doua pahare pe zi pentru barbati si unul pentru femei. Recomandarea 6 Daca totusi consumati carne, limitati aportul de carne rosie la mai putin de 80 de grame. Este preferabil sa alegeti pestele, carnea de pui si carnea slaba, alba in locul carnii rosii.

Recomandarea 7 Limitati consumul alimentelor grase, in special al celor de origine animala. Folositi cantitati reduse de uleiuri vegetale.

Recomandarea 8 Limitati consumul alimentelor sarate si utilizarea sarii la gatit si la masa. Folositi plante si condimente pentru a da gust alimentelor.

Recomandarea 9 Nu consumati alimente care au fost depozitate prelungit la temperatura mediului ambiant. Acestea sunt pasibile de contaminare cu micotoxine. Micotoxinele pot duce la aparitia cancerului. Recomandarea 10 Folositi refrigerarea sau alte metode adecvate de conservare a alimentelor perisabile.

Nu consumati alimente alterate.

Alimentele perisabile se pastreaza in frigidere atat in spatiile comerciale cat si la domiciliu. Recomandarea 11 Cand nivelul aditivilor, conservantilor si ale altor reziduuri sunt controlate adecvat, prezenta lor in alimente si bauturi nu este considerata periculoasa. Consumul in exces al aditivilor reprezinta indubitabil un risc de cancer. Recomandarea 12 Nu consumati alimentele arse / prajite. Consumati numai ocazional: carnea sau pestele preparate direct pe flacara si preparatele din carne afumate. Recomandarea 13 Pentru cei care urmeaza aceste recomandari, suplimentele alimentare nu sunt necesare, folosirea lor in exces pot creste riscul de cancer. ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prevenirea Cancerului Programul Salveaza Ti Sanatatea Renunta La Fumat
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
439 cuvinte
Nr caractere:
2 446 caractere
Marime:
152.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!