Prevenirea Cancerului Programul Salveaza Ti Sanatatea Renunta La Fumat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Informatiile sunt oferite de Institutul American de Cercetare a Cancerului. Acesta reprezinta un ghid de alimentatie prezentat in raportul Alimentatia si Preventia Cancerului - O Perspectiva Generala realizat pe baza analizei a peste 4500 de studii de cercetare. Ghidul prezinta sfaturi actuale, disponibile pentru scaderea riscului de cancer. Alegeti predominant dietele vegetariene, bogate in fructe si legume. Reduceti la minim alimentele preparate prin prajire.

Evitati subponderabilitatea sau supraponderabilitatea si nu depasiti cu mai mult de 5% greutatea ideala.

Daca activitatea profesionala nu impune efort fizic este preferabil sa faceti o plimbare scurta de o ora, exercitii fizice zilnice.

Mancati 600-800g ori cinci sau mai multe mese alcatuite dintr-o varietate de cereale (grane), legume, radacinoase, tuberoase (ceapa, praz, usturoi). Preferati mancarea cat mai putin preparata termic! Limitati consumul de zahar si dulciuri concentrate si rafinate.

Recomandarea 5 Nu se recomanda consumul de alcool. Daca se consuma, limitati numarul bauturilor alcoolice la doua pahare pe zi pentru barbati si unul pentru femei. Recomandarea 6 Daca totusi consumati carne, limitati aportul de carne rosie la mai putin de 80 de grame. Este preferabil sa alegeti pestele, carnea de pui si carnea slaba, alba in locul carnii rosii.

Recomandarea 7 Limitati consumul alimentelor grase, in special al celor de origine animala. Folositi cantitati reduse de uleiuri vegetale.

Recomandarea 8 Limitati consumul alimentelor sarate si utilizarea sarii la gatit si la masa. Folositi plante si condimente pentru a da gust alimentelor.

Recomandarea 9 Nu consumati alimente care au fost depozitate prelungit la temperatura mediului ambiant. Acestea sunt pasibile de contaminare cu micotoxine. Micotoxinele pot duce la aparitia cancerului. Recomandarea 10 Folositi refrigerarea sau alte metode adecvate de conservare a alimentelor perisabile.

Nu consumati alimente alterate.

Alimentele perisabile se pastreaza in frigidere atat in spatiile comerciale cat si la domiciliu. Recomandarea 11 Cand nivelul aditivilor, conservantilor si ale altor reziduuri sunt controlate adecvat, prezenta lor in alimente si bauturi nu este considerata periculoasa. Consumul in exces al aditivilor reprezinta indubitabil un risc de cancer. Recomandarea 12 Nu consumati alimentele arse / prajite. Consumati numai ocazional: carnea sau pestele preparate direct pe flacara si preparatele din carne afumate. Recomandarea 13 Pentru cei care urmeaza aceste recomandari, suplimentele alimentare nu sunt necesare, folosirea lor in exces pot creste riscul de cancer. ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
439 cuvinte
Nr caractere:
2 569 caractere
Marime:
152.24 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Prevenirea Cancerului Programul Salveaza Ti Sanatatea Renunta La Fumat
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Dintre adversarii vechi si noi ai sanatatii fumatul candideaza la primele locuri, prin efectele...
Traim intr-o perioada in care sanatatea membrilor societatii noastre este profund afectata de...
CURSUL I :COMUNICAREA UMANA:CONTINUT,STRUCTURA,FUNCTII; 1.1 AXIOMELE COMUNICARII Am fi putut...
CAPITOLUL 1 Introducere Esti o persoana matura. Esti intr-un moment in care te gandesti ce curs...
1. CE SUNT SUPLIMENTELE NUTRITIVE? Sunt substante extrase din alimente sau diferite produse...
Sus!