Presiunea Arteriala Si Circulatia Venoasa

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Starea de tensiune sub care se gasesc arterele, intretinuta de forta de propulsie a sangelui si de rezistenta periferica a vaselor, poarta denumirea de presiune sau tensiune arteriala.

Forta muschiului cardiac face sa apara presiunea, iar rezistenta sistemului arterial o face sa se manifeste cu ajutorul sfigmanometrului s-a determinat la un adult normal, o valoare de 110 125 mm Hg, pentru presiunea sistolica (maxima) si 60 85 mm Hg, pentru presiunea diastolica (minima) Presiunea arteriala fizologica este in functie de varsta. Este de remarcat ca presiunea arteriala variaza cu starea functionala a organismului, in timpul activitatii musculare intense sau sub actiunea unor stari emotionale, presiunea arteriala creste, pe cand in timpul somnului ea scade; acestea sunt variatii mici si sunt considerate normale. Pot sa aiba loc variatii patologice care atng valori mai mari sau mai mici decat cele fiziologice. Asa, de exemplu uneori, presiunea cistolica atinge valori intre 70 95 mm Hg aceasta scadere se numeste hipotensiune arteriala, sau poate creste si sa atinga valori ce depasesc 150 270 mm Hg, ceea ce poarta numele de hipotensiune arteriala.

Circulatia in vene se face centriped, adica de la periferia corpului spre inima, in timp ce circulatia arteriala si cea capilara se fac centrifug, adica de la inima spre organe. Sensul circulatiei venoase, pozitia venelor in sistemul sanguin, precum si caracterele structurale ale venelor fac ca circulatia venoasa sa fie asigurata prin contributia mai multor factori: contractile ventricolului stang, aspiratia toracica, comprimarea abdominala, contractile musculare, forta gravitationala si inductia undei pulsatile arteriale. Circulatia venoasa are o mare importanta pentru asigurarea circulatiei in general. Se stie ca forta contractilor ventriculare este conditionata de gradul de intindere a fibrelor musculare, deci de afluxul de sange din sistemul venos, iar inima trimite prin sistola ventriculara, tot atat sange, cat primeste din sistemul venos din atrii. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
345 cuvinte
Nr caractere:
1 905 caractere
Marime:
4.36 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Presiunea Arteriala Si Circulatia Venoasa
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Lucrarea de fata isi propune o prezentare a principalelor afectiuni determinate de circulatia...
Nici o masina nu functioneaza fara combustibil. De la aceasta regula nu face exceptie nici...
Notiuni de anatomie si fiziologie ale aparatului cardiovascular 1.1 DEFINITIE: Inima este, din...
Sistemul arterial este cel care distribuie sangele la tesuturi, asigurand astfel con di tia de...
Incepand din a II a saptamana de viata intrauterina si continuand pana la sfarsitul primelor 2...
Sus!