Pregatirea Preoperatorie Si Ingrijirea Postoperatorie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pregatirea generala preoperatorie, consta in examenul clinic si paraclinic, pregatirea psihica, ingrijiri igienice, urmarirea functionala, vitala si vegetativa, precum si observarea schimbarii in starea bolnavului si regimul dietetic preoperator.

Acesta este efectuat de catre medicul chirurg, ajutat de cadrul mediu sanitar si pune in evidenta starea fiziologica a bolnavului dand totodata posibilitatea depistarii unor deficiente ale organismului si ale unor boli insotitoare. El este completat de examinari paraclinice.

Bolnavul este informat despre necesitatea interventiei chirurgicale, riscul, eventualele mutilari si i se cere consimtamantul.

Balnavului i se creaza a stare de canfort psihic, oferindu-i-se un mediu ambiant placut.

I se asigura legatura cu apartinatorii.

Ingrijiri igienice Daca starea bolnavului o permite zilnic, bolnavul va fi indrumat, ajutat sa faca baie sau dus, urmat de igiena cavitatii bucale, ingrijirea parului, taierea unghiilor.

Asanarea focarului de infectie. Se efectueaza controlul stomatalogic la invitatia medicului si daca este cazul, se efectueaza control stomatabogic.

Urmarirea functiilor vitale masurarea si notarea temperaturii; masurarea si notarea pulsului; observarea si notarea respiratiei (la indicatia medicului); masurarea si notarea T. A.; observarea diurezei; observarea scaunului.

2. Pregatirea din preziua operatiei A. Pregatirea generala asigurarea repaosului fizic, psihic si intelectual; la prescriptia medicului, seara, se administreaza un calmant; asigurarea alimentatiei necesare normale, alimente usor digerabile; evacuarea intestinului, clisma (daca nu sunt contra indicatii); asigurarea igienei carporale. Se va efectua baie sau dus pe regiuni la pat.

B. Pregatirea locala se curata pielea pe regiuni. Pielea paroasa se rade cu grija, evitandu-se sa se produca mici taieturi (poarta de intrare pentru infectie, dureroasa la efectuarea dezinfectiei); se degreseaza pielea cu comprese sterile imbibate cu eter (cu grija sa nu se scurga eter pe regiunea perianala); se dezinfecteaza pielea cu un antiseptic (alcool, tinctura de iod); se acopera campul operator la indicatia medicului.

Pregatirea din dimineata interventiei: se intrerupe alimentatia. Bolnavul nu mananca cel putin 12 ore inaintea interventiei chirurgicale; imbracarea se face cu camasa de noapte (pentru femei) sau pijama (pentru barbati) si sosete in picioare.

protezele dentare mobile vor fi scoase, invelite intr-o bucata de tifon si puse in noptiera bolnavului; bijuteriile vor fi predate familiei sau administratiei spitalului; indepartarea lacului de pe unghii ca si a rujului de pe buze (prezenta lor face dificila depistarea semnelor de anaxie manifestate prin cianoza la nivelul extremitatilor); golirea vezicei urinare. Bolnavul va avea o mictiune voluntara sau se efectueaza sondaj vezical; se va administra hipnotic opiaceu (morfina, mialgin) sau un ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
669 cuvinte
Nr caractere:
4 029 caractere
Marime:
6.51 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Pregatirea Preoperatorie Si Ingrijirea Postoperatorie
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Prin elaborarea acestui proiect ne propunem identificarea si evidentierea modalitatilor de...
Argument Inca de la inceputul practicii am fost atras in acest domeniu, implicandu-ma timp...
Aparatul specializat care efectueaza miscarile corpului uman este denumit aparat...
CAPITOLUL I NOTIUNI GENERALE DESPRE FIBROMUL UTERIN I.1. Definitie Fibromul uterin este una...
INGRIJIREA STOMELOR Aproape 5-10% din pacientii cu cancer au o stoma. Stoma este o deschidere...
Sus!