O Boala Barometru

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Astazi, bolile reumatice intereseaza pe mai toata lumea din cauza frecventei lor ridicate, a aparitiei la varste foarte tinere (chiar sub 25 de ani) si a simptomelor specifice, extrem de diverse.

Simptomul cel mai important durerea articulara (artralgia). Momentul in care aceasta apare, articulatiile afectate, caracteristicile durerii sunt elemente importante atat pentru pacient (se poate ajunge de la o simpla senzatie de disconfort, care poate fi uneori neglijat, pana la suferinte care lasa urme grave chiar invaliditate cu afectarea capacitatii functionale a organismului si a stilului de viata), cat si pentru medic, orientandu-l spre diagnosticul corect. Inflamatia locala (artrita), insotita de roseata/tumefiere, hipertermie locala (temperatura ridicata in zona afectata) si dureri care apar la miscare. Redoare matinala (amorteala a articulatiilor, care apare dimineata) Pocnituri (apar in cazul afectiunilor degenerative, la miscarea articulatiilor) Limitarea miscarii se poate ajunge la anchilozare. Deformari ale articulatiilor si/sau ale coloanei vertebrale Noduli reumatici, chisturi etc.

Dintre manifestarile observate la nivel general, amintim: febra, durerile abdominale, diareea, inflamatiile in zona ochilor sau a uretrei, eruptiile cutanate etc.

Exista doua mari grupe de boli reumatice: inflamatorii si degenerative. Primele manifestari clinice ale bolilor reumatice degenerative apar, de obicei, pe la 40-50 de ani. Frecventa cazurilor creste o data cu varsta, astfel incat ele sunt foarte des intalnite la batrani. Afectiunile degenerative cele mai frecvente sunt osteoartroza deformanta si reumatismul cronic degenerativ. In aceste cazuri, se produce o distrugere a suprafetei cartilajului articular, din cauza unui dezechilibru intre solicitari si rezistenta structurii articulare. La inceput, osteoartroza nu este insotita de inflamatie. Asadar, debutul este unul tacut, prinzand treptat articulatiile. Unul dintre primele simptome este durerea, care apare mai ales dupa o activitate fizica prelungita, dar durerea mai poate surveni si dimineata sau dupa o perioada de inactivitate (articulatii ruginite) mai mare de 15-30 de minute. De regula, in aceste din urma cazuri, ea dispare dupa ce facem miscare. O data cu evolutia bolii, apar crize inflamatorii (capacitatea de miscare a articulatiilor este limitata), cu deformari cauzate de modificarile ireversibile ale structurilor articulare. Diagnosticul se stabileste clinic si radiologic cu precizarea ca nu exista intotdeauna o corelatie stransa intre tabloul clinic (totalitatea simptomelor) si imaginea la radiografie.

Afectiunile articulare inflamatorii au cauze foarte diverse.

Spre deosebire de osteoartrite, ele pot aparea mult mai devreme, iar in etiologia (istoricul) lor intalnim adesea probleme ale sistemului imunitar responsabile si de numeroase manifestari din afara zonei articulatiilor, manifestari specifice acestor boli. Cele ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
721 cuvinte
Nr caractere:
4 669 caractere
Marime:
7.23 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • O Boala Barometru
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Comunismul s-a prabusit.Capitalismul triumfa pe toata linia.Capitalismul,al carui resort este...
Tema pe care am ales-o pentru lucrarea de diploma se intituleaza Dreptul familiei In Tara...
1. INTRODUCERE 1.1 Definitie Medicina legala ca disciplina (specialitate) medicala se situeaza...
Introducere: In sistemul capitalist s-au diferentiat 2 mari modele de economie: modelul...
Regatul Tarilor de Jos, sau popular cunoscuta ca Olanda, este un stat european, cu o suprafata de...
Sus!