Masajul Coapsei Si Al Gambei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bolnavul fiind culcat pe spate, se maseaza grupul extensor, aplicand mana dreapta sub articulatia genunchiului si netezind cu palma in sus, trecand usor peste rotula, astfel ca policele sa urmeze un drum de la marginea interna a rotulei in sus, de-a lungul marginii interioare a adductorilor, cuprinzand cu celelalte degete marginea exterioara a grupului muscular si intalnindu-se la spina iliaca antero-superioara. In cazul acestei neteziri se pot face si miscari laterale si in forma de spirala cu varful degetelor. Framantatul se poate face cu toata forta, sub toate formale, musculatura fiind puternica si bine conturata. Urmeaza si baterea. Pentru masajul adductorilor se indoaie putin articulatia genunchiului si articulatia coxo-femurala si se netezeste cu mana de la marginea interna a rotulei, de-a lungul marginii interne a cvadricepsului, iar celelalte degete cuprinzand partea interna a muschilor coapsei, sa se intalneasca la plica inghino-crurala. Pentru masajul fasciei lata, bolnavul va fi asezat pe partea sanatoasa si se netezeste cu palma si radacina mainii, si apoi puternic cu dosul falangelor sub forma de pieptene, de la genunchi pana la creasta iliaca.

Bolnavul se aseaza apoi in decubit ventral pentru a fi accesibila partea posterioara a coapsei.

Se maseaza intai cu ambele palme si degetele intinse intreaga parte posterioara, incepand de la fosa poplitee pana la plica fesiera. Se netezeste apoi cu policele jumatatea externa a jumatatii posterioare a coapsei, plecand din fosa poplitee, din mijlocul coapsei, de-a lungul nervului sciatic, iar cu celelalte degete spre marele trohanter pe partea externa. Jumatatea interna a partii posterioare va fi netezita astfel incat policele sa urmeze in mijlocul coapsei iar celelalte degete cuprinzand musculatura interna, sa se intalneasca la partea interioara a simfizei. Se poate face apoi stoarcerea, celelalte manipulatii de framantare si toate varietatile de batere.

Grupul gambierului anterior este regiunea cu care se incepe masajul gambei.

Bolnavul sta in fata maseurului care ii tine calcaiul cu o mana iar cealalta mana o plaseaza sub maleola externa, asa incat policele sa urmeze marginea anterioara a tibiei, iar celelalte degete sa cuprinda marginea externa a gambei.

Netezeste de cateva ori de jos in sus, iar dupa aceea face o netezire puternica cu partea dorsala a falangelor, sub forma de pieptene. Netezirea se face destul de energic, din cauza aponevrozei destul de puternice la acest nivel. Urmeaza framantatul executat cu doua degete.

Grupul peronierilor se maseaza in felul urmator: se palpeaza creasta tibiei si plaseaza degetul mare in santul de langa tibie, plecand de la partea anterioara a maleolei externe catre condilul extern al femurului, iar celelalte degete in santul dintre peronier si muschii posteriori, de-a lungul peroneului. Partea externa a muschiului posterior se netezeste cu o mana, plecand de la partea posterioara a maleolei externe in sus cu degetul mare bagat adanc ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
649 cuvinte
Nr caractere:
3 654 caractere
Marime:
4.85 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Masajul Coapsei Si Al Gambei
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Probele de viteza necesita un efort intens si foarte concentrat, pentru ca durata lor este foarte...
Probele de viteza necesita un efort intens si foarte concentrat, pentru ca durata lor este foarte...
- Masajul somatic practicat dupa Scoala Medicala de Balneofizioterapie din Romania, dupa prof....
1.Notiune de Celulita Celulita - este o patologie care dessemneaza o informatie a tesutului...
Masajul este o prelucrare metodica a partilor moi ale corpului prin actiuni manuale sau mecanice...
Sus!