Macrolidele Tetraciclinele Sulfamidele

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Eritromicina este un antibiotic care se absoarbe bine dupa administrarea orala, difuzeaza bine in tesuturi si se concentreaza in ficat si in rinichi. Are un spectru de actiune asemanatoare Penicilinei G, cuprinzand unii stafilococi rezistenti la penicilina. Are o toleranta digestiva buna. Este mai greu tolerata pe cale intramusculara sau intravenoasa. Dupa doze foarte mari, are efecte toxice hepatice. Este folosita pentru tratamentul bolnavilor sensibilizati la peniciline. Produsul romanesc Eritromicina proprionil este prezentat sub forma de comprimate de 0, 2g, care se administreaza cu 30 min. inainte de masa sau cu 3h dupa masa. Doza zilnica la adult este de 2-3g. Produsul pentru administrare parenterala Eritromicina lactobionat este prezentat in flacoane de 0, 3g, fiind folosit cand calea orala nu este accesibila. Doza zilnica pe cale parenterala este de 0, 9g, in perfuzie venoasa lenta.

Sunt antibiotice bacteriostatice cu spectru larg de actiune. Se absorb bine pe cale digestiva si difuzeaza bine in tesuturi. Patrund bine in pleura, peritoneu si pericard. Se concentreaza in ficat, rinichi, plamani si splina. Sunt active pe gremeni gram-negativi, rickettsii, microplasme. Dau frecvente reactii adverse, ca: greturi, varsaturi, anorexie. Nu vor fi administrate bolnavilor sensibilizati la tetracicline, bolnavilor ulcerosi, celor care au colita ulceroasa si insuficienta renala.

Produsul romanesc Tetraciclina este prezentat in drajeuri de 0, 25g, pentru administrarea orala. Doza zilnica pentru adult este de 2-4g, dandu-se la intervale de timp egale.

Doxicilina (Vibramicina) este prezentata sub forma de capsule (0, 1g pe capsula) si flacoane injectabile (0, 1g/flacon). Se absoarbe foarte bine din tubul digestiv. Are actiune antimicrobiana prelungita, permitand administrarea de doze mici si la intervale mari de timp.

Doza zilnica pentru adult este de 0, 2g (2 capsule) in prima zi, apoi 0, 1g (o capsula) pe zi, timp de 7-10 zile.

Pentru administrarea permanenta se solubilizeaza continutul unui flacon in 5 ml de apa distilata sterila. Reactiile adverse sunt rare: greturile, varsaturile, diaree.

Sulfamidele sunt chimioterapice cu actiune bacteriostatica si cu spectru larg de actiune. Absorbtia lor digestiva este buna, cu exceptia celor neresorbabile (formol). Difuzeaza bine in tesuturi, concentrandu-se in ficat si rinichi. Difuzeaza bine in lichidul cefalorahidian. Sulfamidele solubile se elimina prin urina. Sunt active fata de: coci gram-pozitivi, gram-negativi, bacili gram-negativi. Sunt bine tolerate pe cale digestiva. Pot produce fenomene adverse ca: greturi, varsaturi, hemoliza. Principala indicatie a sulfamidelor o constituie infectiile urinare acute. Nu sunt administrate bolnavilor sensibilizati la sulfamide, infectii cu germeni rezistenti, insuficienta hepatica si renala acuta, sau la gravide.

Neoxazolol (Sulfafurazol), prezentat in comprimate de 0, 5g, este o sulfamida solubila in urina si putin toxica. Se foloseste pentru ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Macrolidele Tetraciclinele Sulfamidele
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
622 cuvinte
Nr caractere:
3 479 caractere
Marime:
5.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!