Locuinta Si Cerintele Locuintei Igienice A Casei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Locuinta este factorul complex al mediuluui, in care isi petrece viata familia. Locuinta are un rol de adapost, loc de odihna si refacere a capacitatii de munca, de crestere si educare a copiilor, de completare a cunostintelor, de efectuare a unor activitati casnice, precum si de recuperare sanatatii in caz de boala. Oamenii isi desfasoara activitatea cea mai mare parte a vietii in locuinta si de aici necesitatea respecarii conditiilor de igiena, in caz contrar producandu-se diferite imbolnaviri.

Conditiile fizice reprezinta ansamblul denumit microclimatul incaperii constituit din temperatura, umiditate si miscarea aerului, la care se adauga radiatiile solare si cele furnizate din alte surse artificiale de incalzit si iluminat.

Timepratura aerului trebuie sa fie in jur de 18-20 C, relativ uniforma (diferentele sa fie mai mici de 2-3 C in timpul zilei si in diferite puncte ale incaperii). Umiditatea aerului, data de vaporii de apa din aer, trebuie sa fie moderata (40-60% si umiditatea cea mai mare pe care o poate avea aerul); cand este depasita aceasta umiditate, au loc actiuni nefavorabile asupra organismului, vaporii putand condensa pe pereti sub forma de picaturi, producand igrasie (infiltrarea apei in ziduri), cu urmari nocive asupra sanatatii (reumatism). Miscarea aeruui trebuie sa fie prezentata, dar redusa sub 0, 5 m/s; peste aceasta viteza miscarii aerului este suparatoare, fiind simtita sub forma de curent.

Asigurand aceste conditii, se creaza un microclimat in care organismul se afla in stare de confort, putand sa-si adapteze temperatura constanta fara eforturi de termoreglare, cum se intampla in cazul unui microclimat prea cald (cu temperatura si umiditate mai ridicate si aer nemiscat) sau prea rece (cu conditii fizice inverse) si cand organismul face eforturi pentru a-si asigura temperatura constanta; in cazuri extreme se produc diferite imbolnaviri, mai ales ale nasului si gatului, ale plamanului, bolii reumatice, renale etc.

Lumina solara asigura functionarea normala a ochiului, iar prin radiatiile sale ultraviolete are rol in formarea vitaminie D, distrugerea microorganismelor si apararea de boli. De aceea se recomanda o buna insorire a locuintei prin ferestre, care trebuie sa fie curate si neumbrite. Cand radiatiile solare sunt insuficiente, se pot produce tulburari de vedere (care necesita ochelari), infectii prin favorizarea dezvoltarii microorganismleor, iar la copiii mici, rahitism, prin lipsa de radiatii ultraviolete.

Linistea relativa (lipsa zgomotului) este o alta conditie fizica, zgomotul tulburand odihna, auzul si sanatatea omului. Zgomotul poate proveni din afara (fiind provocat de autovehicule, uzine etc.

), sau poate fi produs in locuinta (radio, izbirea usilor, tipite etc.

). Conditiile chimice constau in pastrarea compozitiei aerului cat mai apropiata de cea naturala si prevenirea poluarii cu particule si gaze care pot proveni din afara sau pot fi produse in incaperi de catre sistemele de ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
636 cuvinte
Nr caractere:
3 786 caractere
Marime:
5.30 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Locuinta Si Cerintele Locuintei Igienice A Casei
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
LOCUINTA GREACA SI ROMANA Occidentalii au "clasicizat" Grecia si Roma facandu-si din...
Vestibulul, incapere mica, dar importanta, izoleaza locuinta de zgomotele din exterior. Aici,...
Calitatile unui bun vanzator a)Pe plan moral : constinciozitate, cinste, sociabilitate, tact,...
1.1. OBIECT 1.1.1. Prezentul normativ stabileste principii de proiectare corespunzatoare...
Perceptiile diferite asupra batranetii si fenomenului de imbatranire propun o privire generala a...
Sus!