Investigații Și Examinări În Tulburările Sexuale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Barbatii si femeile care se prezinta singuri la examinare sau care au o anume problema geniatala trebuie sa ofere o anamneza completa a problemei. Unele persoane care la inceput par sa nu aiba simtome care sa indice implicarea organelor de reproducere pot fi descoperite a avea o problema a sistemului genital.

Atunci cand pacientii se prezinta singuri la control sau pentru ca au o anumita problema la tractul genital, o examinare fizica completa este imperativa. Barbatii trebuie examinati rectal, si femeile pelvic si la san. Partile genitale ce sunt apreciate include greutatea si inaltimea pacientului, constitutia corpului, glanda tiroida, tensiunea arteriala, pulsul si urina pentru proteine, glucoza si bacterii.

Pregatirea pacientului include informarea de catre asistenta asupra pacientului referitor la ce va fi facut, de catre cine si cand, ce trebuie sa faca pacientul si ce poate face pacientul pentru a fi mai relaxat si mai confortabil in cursul examinarii.

Pentru a evita unele greseli posibile de diagnostic, inainte de examinare bolnava se pregateste minutios, tinand cont de evacuarea vezicii urinare si a rectului. Adesea o vezica plina este apreciata ca o tumora. Nu se recomanda a se face spalaturi vaginale cu cel putin 24 ore inaintea examenului genital, pentru a nu se produce erori de diagnostic in ceea ce priveste examenul secretiei vaginale.

existenta unor anomalii congenitale: hipoplazia vulvara, hipertrofia clitoridiana, malformatiile prin intersexualitate dezvoltarea pilozitatii, clitorisului, labiilor mari si mici, gradul de pigmentare al regiunii vulvare aspectul mucoaselor labiilor mici si al vestibulului vaginal, hipertermia, edemul, prezenta secretiilor patologice ale eventualelor excoriatii, leziuni sangerande existenta unor dermatoze: piodermie, vitiligo marimea distantei ano-vulvare de la comisura posterioara vulvara pana la orificiul anal, prezenta de cicatrice perineala.

Examenul cu valve sau cu speculul Permite examinarea portiunii vaginale a colului uterin si a peretilor vaginali si precede in mod obligatoriu tactul vaginal.

Secretia vaginala Continutul vaginal la femeia adulta sanatoasa are aspect alb-laptos, in cantitate mica, fara miros, avand rolul de a intretine umiditatea mucoaselor genitale.

El reprezinta un transsudat al mucoasei vaginale si secretiei cervico-uterine, flora microbiana saprofita.

PH-ul vaginal la femeia sanatoasa este acid.

Flora saprofita este reprezentata prin bacilul Doderleine, care impreuna cu glicogenul si acidul lactic sunt factorii de protectie a vaginului de infectiile ascendente. Prin alterarea autoapararii vaginului se produce o modificare a florei acestuia cu aparitia unui exod leucocitar in secretia vaginala.

Tuseul vaginal In cadrul examenului ginecologic se practica obligatoriu combinat cu palparea abdominala. Se examineaza succesiv colul si corpul uterin, anexele, daca sunt palpabile si fundurile de sac vaginale.

Palparea abdominala Palparea abdominala este ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Investigatii Si Examinari In Tulburarile Sexuale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 382 cuvinte
Nr caractere:
8 451 caractere
Marime:
10.27KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!