Intoxicația Cu Nicotină

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se inregistreaza hipotensiunea arteriala si in cazul intoxicatiilor cu nicotina. Pe langa simptom se mai inregisteraza: arsuri-faringiene si epigastrice, colici abdominale, varsaturi, diaree, tulburari respiratorii, prabusirea tensiuii arteriale pana la deces, paloare, sudori, cefalee, ambliopie, vertij, plus accentuat, somnolenta, frisoane, respiratie superficiala.

De mentionat ca in cazul tratamentului nu se stie un antidot specific, dar se intervine cu spalaturi gastrice cu carbune activat, permanganat de potasiu, provocare de varsaturi, administrare de purgative, oxigenoterapie, tratament specific pentru insuficienta circulatorie acuta, tratamentul convulsiilol, daca este cazul.

Hipotensiunea arteriala poate apare, mai mult sau mai putin accentuata in cadrul unui mare numar de boli cronice. Adesea sunt greu de precizat caracterul esential sau secundar al hipotensiunii. Hipotensiunea arteriala acuta face parte din insuficienta cardio-circulatorie. Hipotensiunea arteriala poate aparea: dupa unele boli infectioase (febra tifoida, viroze), in anemiile severe, boli caracterizante (tuberculoza, cancer), in cursul sindroamelor endocrine (mixedem, insuficienta suprarenala), bolile ficatului (ciroza), scleroza cerebrala, starile dupa infart miocardic, in varice extinse ale membrelor inferioare, in visceroptota cu insuficienta peretelui abdominal, in depresia melancolica, psihastenie, in bolile carentiale, in distrofia alimentara. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intoxicatia Cu Nicotina
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
219 cuvinte
Nr caractere:
1 393 caractere
Marime:
4.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!