Îngrijirea pacienților cu apendicită acută

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pansamentul este actul chirurgical prin care se aseptizeaza, se trateaza si se protejeaza o plaga cu scopul de a-i favoriza vindecarea, cicatrizarea.

Cerintele unui bun pansament sunt: -sa izoleze bine plaga de mediul exterior.

sa fie executat cu materiale sterile si in conditii de perfecta asepsie. sa fie in functie de plaga: hemostatic in plagile sangerande; absorbant in plagile supurante; protector. sa nu fie dureros. sa fie bine fixat. sa nu fie prea strans ca sa nu impiedice circulatia.

Materiale necesare pentru efectuarea unui pansament: -pense anatomice si chirurgicale.

pense hemostatice Pean si Kocher. foarfece chirurgical. sonda canelata. stilet butonat. bisturiu. chiureta. portac. ace pentru sutura. pensa de pus si scos agrafe Michel. materiale pentru drenaj: tuburi de cauciuc, lame de cauciuc.

materiale pentru sutura: ata chirurgicala de diferite grosimi, cadgut, agrafe Michel. materiale moi, sterile in casolete: comprese tifon de diferite marimi, tampoane de vata, mese, vata.

Solutii antiseptice; apa oxigenata, alcool medicinal, alcool iodat, tinctura de iod, solutie de nitrat de argint 1%, 3%, solutie de permanganat de potasiu 1/5000, 1/6000, solutie Dakin, solutie de cloramina, rivanol, ser fiziologic, nitrat de argint sub forma de cristale sau creion, pulberi de sulfamide, acid boric.

Unguente: oxid de zinc, cu sulfamida, antibiotice, vaselina.

Spray-uri: Bioxiteracor.

Materiale si solutii de lipit: Galifix, leucoplast, Mastisol.

Alte materiale: manusi sterile, degete de manusi, ace de siguranta, tavite renale, fesi de diferite marimi, spirtiera, chibrituri. Se mai pot adauga si alte materiale si instrumente in functie de specificul sectiei.

Tehnica de executare.

Pansamentele se fac in sala de pansamente.

In fiecare sectie de chirurgie trebuie sa existe o sala pentru pansamente aseptice si o sala pentru pansamente septice.

Numai in cazuri cu totul exceptionale pansamentele se vor efectua la pat (bolnavi cu contrain- dicatie neta de transport). Sala de pansamente ofera, fata de salonul bolnavului, conditii optime de lucru. Aici plaga operatorie poate fi curatata fara riscul de a se murdari lenjeria de pat, se pot face manevrele necesare unui pansament corect, iar ceilalti bolnavi sunt feriti de traumatisme psihice inutile. Deplasarea bolnavului in sala de pansamente, mai ales pe propriile picioare, este un factor ajutator insanatosirii lui: de aceea si din acest motiv este recomandabil ca pansamentele sa se efectueze in sala de pansamente.

In cazul ca bolnavul nu poate sa mearga la sala de pansamente, el va fi transportat pe brancarda sau pe un scaun cu rotile. Medicul si asistenta medicala vor avea insa grija sa nu lase bolnavii sa astepte la usa salii de pansamente in conditii incomode, ci ii vor programa in asa fel, incat atunci cand acestia sosesc (intotdeauna adusi din camera lor de catre un cadru mediu sau auxiliar) , sa fie introdusi imediat in sala de pansamente.

Tot pentru a ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ingrijirea Pacientilor Cu Apenticita Acuta
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
4 750 cuvinte
Nr caractere:
28 521 caractere
Marime:
24.16KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Tag-uri:
pacienti, afectiuni
Predat:
la gimnaziu
Sus!