Influiența Procesului De Îngrijire Medicală Asupra Satisfacției Pacientului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Influenta procesului de ingrijire medicala asupra satisfactiei pacientilor este perceputa sub aspectul relatiilor interpersonale. Componenta tehnica a ingrijirilor de sanatate orala corespunde modului in care stiinta medicala stomatologica este aplicata la situatiile individuale, tinand cont, atat de bagajul de cunostinte al furnizorului de servicii de sanatate cat si de tehnologia disponibila. Calitatea corespondentei tehnice a ingrijirilor medicale stomatologice este data de acuratetea procesului de diagnostic si tratament.

Evaluarea aspectelor tehnice de catre pacienti nu este fezabila, intrucat acestia nu detin cunostintele pe care le au medicii. Pacientii sunt constienti de modul in care ingrijirea este furnizata, dar pare dificil pentru ei sa stie cand asteptarile lor au fost satisfacute rezonabil din punct de vedere tehnic sau cand rezultatele nedorite au fost determinate de o ingrijire neadecvata sau de circumstante nedorite. Studii care simuleaza tehnici terapeutice ale medicilor stomatologi au aratat ca pacientii nespecializati erau multumiti de unele aspecte tehnice efectuate, care de fapt nu reprezinta decat proceduri placebo, fara legatura cu ingrijirile medicale orale. De asemenea, efectuarea unor manevre, proceduri, operatii sau investigatii perfecte din punct de vedere tehnic dar nenecesare nu au fost considerate de pacientul obisnuit ca o lipsa de calitate a ingrijirilor ci dimpotriva utilizatorul a fost uneori chiar multumit. In alte studii, pacientii carora li se efectuase anterior anumite proceduri tehnice au observat ca acestea nu le mai erau efectuate (pe baza ultimelor date din literatura de specialitate) fara a fi informati asupra descoperirilor din domeniu, pacientii si-au aratat un grad de insatisfactie pentru ingrijirile medicale stomatologice primite.

Aspectul limitat al capacitatii pacientilor de a evalua competenta medicala stomatologica a furnizorilor de servicii de sanatate orala rezulta si din ponderea redusa pe care aspectele tehnice le ocupa in satisfacerea asteptarilor utilizatorilor de servicii de sanatate.

l) -aptitudinile de comunicare ale personalului medical influenteaza satisfactia pacientilor in proportie de 49%; -DIFICILA; -LIMITATA; -INADECVATA. Exista numeroase dovezi care sugereaza de ce pacientii pot furniza anumite tipuri de informatii privind aspecteletehnice ale ingrijirii medicale.

Mentionam: -daca anumite investigatii consacrate au fost cerute si din rapiditatea medicului sau din neglijenta nu s-au recomandat; -daca anumite tratamente au fost prescrise. Sustinatorii competentei pacientilor de a evalua aptitudinile tehnice ale medicului terapeut merg pana la a aprecia potentialul utilizatorilor ca apropiindu-se de cel al asistentelor medicale, chiar daca nu realizeaza impactul pe care ii au investigatiile in stabilirea diagnosticului sau a tratamentului. In conditiile in care procesul de educatie pentru sanatate va creste si va incita pacientul sa se informeze in ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Influienta Procesului De Ingrijire Medicala Asupra Satisfactiei Pacientului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 376 cuvinte
Nr caractere:
7 797 caractere
Marime:
21.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!