Igiena Personala A Corpului Imbracamintei Incalamintei Somnului Locuintei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Toti studentii, avand dorinta de a respecta igiena personala trebuie mai intai de toate sa-si alcatuiasca regimul corect al zilei si cu strictete sa-l urmeze.

Regimul cel mai bine se necesita alcatuit in concordanta cu indicatiile medicului, caruia trebuie de adresat pentru un sfat, pentru ca ultimul poate sa va alcatuiasca un regim cel mai convenabil.

La alcatuirea regimului zilei e necesar de a lua in consideratie: starea voastra de sanatate, nivelul de antrenare, activitatea sportiva planificata, conditiile casnice, de la institutie etc.

Respectarea regimului zilei va intra in obisnuinta si nu va va face incomoditati in respectarea lui. Respectand acest regim, veti simti cu timpul imbunatatirea sanatatii voastre.

La timp trezitiva, faceti gimnastica de dimineata, apoi procedura de stergere cu prosop si de spalare, la timp alimentati-va, ocupati-va cu sport sistematic si la ore anumite culcati-va sa dormiti.

La incalcarea nebenevola a regimului zilei, cum, spre exemplu, lucrul incarcat in timpul pregatirii de examene, e necesar de a recompensa pe sine insusi prin o odihna mai indelungata, imbunatatirea alimentatiei s. a. m. d. Igiena corpului se concordeaza cu activitatea corecta a organismului, duce la imbunatatirea schimbului de substante, circulatiei sangvine, digestiei alimentare, respiratiei, dezvoltarii posibilitatilor fizice si intelectuale a omului.

Igiena corpului necesita, mai intai de toate, pastrarea curateniei pielii. Rolul pielii pentru organism e foarte mare. La un nivel cu plamanii pielea participa la respiratie: prin tuburile a excretiei sudaripare in fiecare zi se excreta din organism in jur de 700 g de apoi in rand cu sudoarea, cu ajutorului caruia se elimena din organism substantele toxice, ce apar in urma activitatii vitale a organismului. In acelasi timp pielea apara organismul de agentii externi.

Pastrarea pielii in curtenie e necesara la activitatea ei normala.

Colbul, nimerind pe piele si amestecandu-se cu excretiile sarate a sudorii, astupa canalele de excretii glandelor sudaripare, astfel incalcand regimul normal functional al pielii. In fine, pe piele se pot acumula microorganisme patogene, care sunt periculoase pentru viata si sanatatea omului.

Aflarea sistematica a pielii sub actiunea murdarii poate duce la dezvoltarea diferitor boli. De aceea e foarte important regulat de a spala corpul cu sapun si apa fierbinte. Sapunul elimina excretiile glandelor sudaripare, deschide apei accesul spre piele, apa fierbinte faciliteaza la dilatarea porilor si la curatirea lor.

Dupa fiecare antrement, competitie e necesar de a se spala bine sub un dus cald si cu sapun. Deasemenea e necesar de a introduce in regimul personal al zilei frecarile cu prosop si udarea cu apa (daca nu este posibilitatea de a lua dus) dupa efectuarea gimnasticii de dimineata.

Ingrijirea parului necesita o acuratete deosebita, pentru ca in par deseori nimereste colbul si murdaria. Copiilor li se recomanda de a se freza scurt. ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 282 cuvinte
Nr caractere:
12 380 caractere
Marime:
9.87 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Igiena Personala A Corpului Imbracamintei Incalamintei Somnului Locuintei
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Sus!