Forum Asupra Fluorurilor Fluorizarea Apei Fluorizarea Sarurilor Laptele Fluorizat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

De-a lungul anilor au fost dezvoltate numeroase strategii pentru prevenirea si controlul cariilor dentare.

Acestea pot fi impartite in cele care tintesc comunitatea in general si cele care au tintit anumiti pacienti din clinicile dentare.

Trei din aceste strategii, si anume influenta regimului alimentar, controlul placii si vizitele regulate la stomatolog, implica intelegere din partea populatiei si acestea sunt principalele mesaje ale programelor educationale pentru sanatate dentara.

Fluorurile Urmand descoperirea conform careia fluorurile din apa de baut au proprietati care previn cariile dentare, folosirea altor surse de fluoruri a fost studiata timp de mai bine de 60 ani.

Produsele si substantele care contin fluoruri si sunt utilizate in preventia cariilor dentare sunt clasificate astfel: De uz casnic: Apa potabila Dropsuri Tablete Sare Lapte Zahar Apa de gura Pasta de dinti.

Utilizate in clinici dentare: Geluri Lacuri Produse si dispozitive cu eliberare lenta.

Fluorizarea apei Analiza fluorizarii apei este scopul Forumului si s-a ocupat in detaliu pe parcursul cursului de acest raport.

Fluorurarea sarii Adaugarea fluorului in sare ca mijloc de prevenire a cariei dentare a fost folosita in multe tari inca din 1950. In general, 200-250 mg de flour este adaugat la fiecare kilogram de sare.

Multe din cercetarile originale si studiile epidemiologice au fost initiate in Elvetia.

De atunci, fluorizarea sarii a fost folsita in Costa Rica, Jamaica, Germania, Spania, Austria, Belgia, Cehia si Franta si mai recent, in unele tari din America de Sud. Statusul actual al fluorizarii sarii in continentul Sud American este prezentat in tabelul 4. 1. Fluorarea sarii in America de Sud Eficacitatea fluorurarii sarii a fost monitorizata si a fost aratata o scadere a incidentei cariei dentare la subiectii care traiau in comunitati ce consumau sare fluorurata.

O. M. S. a conturat anumite cerinte pentru utilizarea sarii fluorurate: Nivel scazut al fluorului in rezervele de apa potabila Imposibilitatea tehnica sau legistica de fluorurare a apei Hotarare politica insuficient de puternica pentru fluorizarea apei O buna centralizare a productiei de sare Inalt suport tehnic pentru proces.

Fluorizarea sarii pare sa fie o alternativa rezonabila la apa fluorizata in tarile in care fluorizarea apei nu este posibila. In orice caz, politica programelor de alimentatie din multe tari sfatuieste catre scaderea cantitatii de sare ingerate pentru a preveni cresterea presiunii arteriale si bolile cardio-vasculare asociate. Nivelul sarii in dieta irlandeza este in prezent sub supravegherea Comitetului pentru Nutritie din Autoritatea pentru Siguranta Alimentatiei din Irlanda.

Laptele fluorizat Schema de fluorizare a laptelui a fost imlementata in 7 tari, inclusiv inclusiv China, Chile, Rusia, Bulgaria, Peru, Tailanda si Anglia. Cateva dintre proiecte au fost curand evaluate si rezultatele ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 773 cuvinte
Nr caractere:
14 985 caractere
Marime:
16.77 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Forum Asupra Fluorurilor Fluorizarea Apei Fluorizarea Sarurilor Laptele Fluorizat
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Apa de la suprafata planetei constituie invelisul numit hidrosfera, si este intr-o continua...
Tema 1 Salubritatea produselor alimentare, securitatea alimentara si igiena intreprinderilor de...
I. CALITATEA PRODUSELOR SI SERVICIILOR 1. CALITATEA PRODUSELOR SI PRODUSELOR - NOTIUNI...
Sus!