Factorii care influențează viteza de reacție, influența concentrației

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Reactia de mai sus a fost realizata de 4 ori doar ca a fost desfasurata de fiecare data in conditii diferite In alte 4 eprubete am avut cantitati diferite de tiosulfat (6ml, 4ml, 3ml, 2ml). In eprubetele cu tiosulfat am adaugat in fiecare o cantitate de apa care sa aduca solutia la volumul de 6 ml. Concentratia solutiei a fost invers proportionala cu cantitatea de apa adaugata. In fiecare din eprubetele ce contineau solutii de tiosulfat (de concentratii diferite), am adaugat cate 6 ml de acid sulfuric.

pt reactia in care am avut 6ml de tiosulfat (fara sa mai adaugam apa) Intervalul de timp pana la aparitia sulfului a fost destul de scurt (10 secunde) Culoarea solutiei rezultate este galben-lamai, de o intensitate destul de mare.

pt reactia in care am avut 4ml de tiosulfat (am adaugat 2 ml de apa) Intervalul de timp pana la aparitia sulfului a fost mai mare decat in cazul reactiei 1) (13 secunde) Culoarea solutiei este mai deschisa decat in cazul reactiei 1) pt reactia in care am avut 3ml de tiosulfat (am adaugat 3 ml de apa) Intervalul de timp pana la aparitia sulfului a fost mai mare decat in cazul reactiilor 1) si 2) (20 sec) Culoarea solutiei este mai deschisa decat in cazul reactiilor 1) si 2) pt reactia in care am avut 2 ml de tiosulfat (am adaugat 4 ml de apa) Intervalul de timp pana la aparitia sulfului a fost mai mare decat in cazul reactiilor 1), 2) si 3) (35 sec) Culoarea solutiei este mai deschisa decat in cazul reactiilor 1), 2) si 3) Colcluzii: (Viteza de reactie creste cu cresterea concentratiei unuia dintre reactanti.

Diferenta de intensitate a culorii solutiilor rezultate se datoreaza concentratiei mai mici de sulf din solutie II. INFLUENTA TEMPERATURII Am realizat aceeasi reactie intre tiosulfat su acidul sulfuric.

Am avut 6 ml de tiosulfat (nediluat) si 6 ml de acid sulfuric.

In plus fata de celelalte reactii a fost faptul ca inainte de a adauga acidul peste tiosulfat am tinut atat eprubeta cu tiosulfat cat si eprubeta cu acid sulfuric intr-un recipient cu apa, aflat deasupra unei flacari. Eprubetele au fost tinute in apa calda timp de aproximativ un minut dupa care s-a facut amestecul.

Observatii: Intervalul de timp pana la aparitia sulfului a fost foarte mic, reactia realizandu-se aproape instaneu. (~ 1 sec.

) Culoarea solutiei a fost aceeasi ca si in cazul reactiei in 1) (6 ml tiosulfat, 6 ml acid sulfuric, reactie realizata la temperatura normala) Concluzii: Viteza de reactie creste cu cresterea temperaturii, deoarece prin absorbtie de caldura creste agitatia termica a moleculelor si implicit creste numarul de ciocniri dintre molecule in unitatea de timp.

III. INFLUENTA SUPRAFETEI Observatii: Aceasta reactie a fost realizata de 2 ori: prima oara s-au folosit cristale iar a2a oara cristalele au fost pisate. S-a observat ca atunci cand cristalele au fost pisate, fiind o suprafata de contact mai mare, reactia a avut loc mai repede => viteza de ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Factorii Care Influenteaza Viteza De Reactie Influenta Concentratiei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
547 cuvinte
Nr caractere:
3 017 caractere
Marime:
10.44KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!