Dereglari Sexuale La Barbati

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dereglarea erectiei consta in lipsa sau insuficienta maririi in volum si consistenta a penisului, ceea ce ingreuneaza sau face imposibil coitusul. Dereglarile pot fi primare, atunci cand se constata de la inceputul vietii sexuale, sau secundare, cand apar dupa o perioada de relatii sexuale normale. Dereglarile de erectie pot influenta puternic sfera emotionala a barbatilor, ducand la frustrare, depresie. Dereglarile organice apar din cauza anomaliilor sau afectiunilor genitale de exemplu, dezvoltarea insuficienta a organelor genitale, induratia plastica a penisului, consecintele traumatismelor, inflamatiile care provoaca durere la erectie, penetratie sau ejaculare; dereglarile neurologice afectiunile sistemului nervos central al regiunii lombaro-sacrale; afectiunile endocrine; dereglarile vasculare.

factorii situationali. Conditii nesatisfacatoare pentru desfasurarea corecta a coitusului (lipsa izolarii complete, posibilitatea aparitiei unei persoane straine, frica de sarcina posibila). problemele legate de parteneri. Problemele relatiilor dintre parteneri, prezenta conflictelor, acesti factori pot contribui la dereglarea potentei.

particularitatile individuale ale barbatilor. Este vorba despre persoanele ipohondrice cu autocritica majora, cu psihopatii diverse.

5. dereglarile si afectiunile psihice. Starile de surmenare, oboseala, depresie provoaca dereglarea erectiei. In cazurile de depresie este necesar sa se clarifice ce este primar-ipotenta sau depresia.

Tratamentul de baza al dereglarilor functionale include psihoterapia, desi deseori se foloseste si terapia medicamentoasa. Pentru stimularea reactivitatii sexuale, se indica preparate ce contin testosteron. Deasemenea se indica iohimbin, preparate ce amelioreaza vascularizatia penisului si sporeste capacitatea de erectie. Agoverinul se administreaza cate 1-2 pastile inaintea contactului sexual sau cate o pastila de trei ori pe zi. In timpul terapiei se interzice fumatul.

Ejacularea precoce se constata atunci cand barbatul nu poate prelungi contactul sexual mai mult de un minut. Actul sexual cu durata mai mica de cinci minute este numit coitus brevis. Ejacularea inainte sau in timpul emisiei poarta denumirea de ejaculatio anteraptas sau intraraptas.

Cauzele ejacularii precoce sunt: frecventa joasa a contactelor sexuale, ceea ce conduce la ridicarea excitabilitatii.

frica si starea de ingrijorare in timpul coitusului legate de factorii externi sau de nelinistea din cauza conditiilor nefavorabile pentru desfasurarea contactului sexual sau cazurile relatiilor sexuale cu o sotie ce sufera de frigiditate factorii organici, de exemplu excitabilitatea locala majorata in cazul friului prea scurt sau in cazurile afectiunilor cronice ale prostatei, ceea ce necesita tratament urologic factorii constitutionali sunt cei mai frecventi. In continuare este vorba de variabilitatea excitabilitatii sexuale, nivelul jos al treptei reflexului ejacuational.

Terapia medicamentoasa include administrarea in doze ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
895 cuvinte
Nr caractere:
5 347 caractere
Marime:
7.28 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Dereglari Sexuale La Barbati
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Sexualitatea este un aspect cheie al umanitaii fiintei umane. Faptul ca oamenii gandesc, simt,...
Dereglarile sexuale constituie o problema actuala cu aspect dublu medical si social, determinata...
Orientarea sexuala Orientarea sexuala se refera la sexul persoanelor care sunt in centrul...
Sunt caracterizate prin perturbari in dorinta sexuala si in modificarile psihofiziologice care...
Constringerea persoanei de sex feminin la raport sexual, precum si realizarea raportului sexual...
Sus!