Coxartroza Tehnici De Tratare Si Tratament

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Coxartroza deformanta are o larga raspandire, in lume. Exista numeroase tehnici chirurgicale de tratare a acestei afectiuni, dar problema este departe de a fi rezolvata. Metodele noastre ofera reconstructia femurala proximala, pe baza principiilor de influenta a aportului sangvin si de forta de incarcare asupra formei si volumului osului. Tinand cont de aceste principii, am pus la punct o tehnica de reconstructie femurala proximala care realizeaza inlaturarea incarcarii pe capul femural, prin translatarea femurului proximal inferior de acetabul sau inferior de partea orizontala a osului pubian (fig. 18. 1). Aplicarea principiilor sus mentionate este ilustrata de cazul unei paciente de 45 de ani cu o coxartroza deformanta marcata a capului femural stang, cauzata de necroza avasculara a capului femural, ca urmare a unei fracturi de col femural survenita cu 2 ani inainte (fig. 18. 2). Pacienta reclama dureri intense in regiunea soldului, fapt care o obliga la deplasare in carje. Miscarile in articulatia soldului erau limitate la 10 15 in orice directie.

Am efectuat o osteotomie in balama a femurului proximal cu convexitatea situata inferior, iar capatul proximal al fragmentului distal a fost translatat inferior de acetabul. Osteosinteza s a realizat cu o configuratie ce cuprindea o arcada si un inel. Fixarea a durat 39 de zile.

In cazul in care coxartroza se asociaza cu scurtare, noi combinam osteotomia femurala proximala de eliminare a incarcarii cu o osteoclazie/corticotomie de alungire a diafizei femurale (fig. 18. 4). In acest fel, putem restabili lungimea membrului, normaliza axa mecanica si elimina incarcarea in articulatia soldului, toate in acelasi timp. Reconstructia poate fi realizata intr o singura etapa, simultan cu interventia chirurgicala, daca exista deformari marcate, cu ajutorul dispozitivului nostru.

...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
298 cuvinte
Nr caractere:
1 730 caractere
Marime:
4.15 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicina
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Coxartroza Tehnici De Tratare Si Tratament
    • Referat.doc
Predat:
la gimnaziu
Te-ar putea interesa și:
Optiunile chirurgicale conventionale disponibile pentru abordarea traumatismelor si a...
Marin Plopsoreanu din Bucuresti este profesor de kinetoterapie (educatie fizica medicala). Dupa...
Sindroamele dureroase lombare, desi au o expresie clinica relativ monotona (dureri si tulburari...
Asezata la o altitudine de 117 m, statiunea balneoclimaterica Baile Calacea este situata pe DJ...
COMPETENTE ASIGURATE PRIN PARCURGEREA DISCIPLINEI 1. Capacitatea de a selecta, modifica si...
Sus!