Contracepția metodă biologică mucusul cervical coitul intrarupt metodă chimică chirurgicală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Contraceptia este prevenirea voluntara a conceptiei sau a fecundarii. Metodele contraceptive sunt urmatoarele: metoda biologica, coitul intrerupt, terapia hormonala, mijloacele chimice, mijloacele mecanice si tehnicile chirurgicale. Aceasta metoda este privilegiata de catre cei ale caror principii religioase se opun controlului artificial al conceptiei sau de catre cei care nu doresc sa utilizeze mijloace farmacologice sau mecanice. Baza acestei metode este identificarea zilelor ciclului menstrual in care fecundarea este posibila si, in consecinta, practicarea abstinentei in timpul acelor zile.

Fecundarea este posibila in timpul fazei de ovulatie, ale carei semen si simptome sunt enumerate mai jos: 5. cresterea temperaturii bazale. Temperatura luata dimineata la trezire inaintea oricarei activitati scade cu 0, 2 C pana la 0, 3 C cu o zi sau doua inaintea ovulatiei pentru ca apoi sa creasca cu 0, 4 C o zi sau doua dupa ovulatie. Mucusul cervical Mucusul cervical se schimba prin culoarea, cantitatea, vascozitatea, capacitatea de intindere in cursul ciclului menstrual. O femeie poate observa aceste schimbari pentru a determina cand este fertila. In cursul ovulatiei, mucusul va fi mai abundent, clar, foarte subtire si tensionabil.

Acestea sunt cauzate de un sarac continut de sare si de un nivel ridicat pentru estrogen.

Femeia verifica in fiecare zi vaginul pentru a vedea daca mucusul sau umezeala sunt prezente. Imediat ce mucusul este prezent, ea trebuie sa se considere fertila. Ultima zi fertila trebuie sa fie a patra zi dupa ziua de varf (ultima zi in care umezeala si mucusul abundent sunt prezente). Modelul mucusului poate sa nu fie detectabil in cazul unei infectii vaginale, a dusului sau a folosirii spumelor sau cremelor contraceptive sau daca lichidul seminal este prezent in vagin.

Aceasta metoda are avantajul de a fi economica, usor de invatat, nu are nici unul dintre efectele secundare ale medicamentelor sau ale mijloacelor mecanice. Dezavantajele acestei metode sunt in primul rand cooperarea celor doi parteneri si abstinenta de la activitatea sexuala in momentul perioadei ovulatorii.

Coitul intrerupt Aceasta metoda inseamna retragerea penisului inaintea ejacularii spermei; ea cere o mare stapanire de sine. Dezavantajele cele mai importante sunt posibilitatea de a scapa cateva picaturi de sperma in vagin inaintea ejacularii si o diminuare a placerii sexuale.

Terapia hormonala Administrarea cotidiana de estrogeni suprima eliberarea hormonului foliculo-stimulant (FHS) si a hormonului luteinizant (LH), prevenind deci ovulatia. Administrarea unui singur hormon provoaca deseori ameteli. O terapie cu doi hormoni combinati este mai utilizata; aceasta asociaza estrogenii si progesteronul. Antiovulantele sunt preparate sintetice ale acestor hormoni, care blocheaza eliberarea FSH si impiedica maturizarea foliculului.

Antiovulantele se administreaza in fiecare zi timp de 20 sau 21 de zile, incepand din a cincea zi a ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contraceptia Metoda Biologica Mucusul Cervical Coitul Intrarupt Metoda Chimica Chirurgicala
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 273 cuvinte
Nr caractere:
7 099 caractere
Marime:
8.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!