Clasificarea Sindroamelor Sexopatologice Ale Dereglărilor Sexuale La Femei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dereglari ale functiei sexuale in cazurile de patologie a verigii cerebrale a constituentei neurohormonale: Dereglari sexuale in afectiunile suprarenalelor.

Dereglari sexuale in hipotiroidie.

Hirsutismul idiopatic.

Sindroame pluriglandulare primar-sexuale cu dereglarea dezvoltarii sexuale.

Dereglari ale constituentei psihice Frigiditatea primara psihologica.

Frigiditatea secundara (simptomatica) in cazurile psihozelor endogene.

Nimfomania. Vaginismul.

Anorgasmia psihogenica.

Sindroame ale afectiunii constituentei genito-segmentare Dereglarea constituentei genito-segmentara in cazurile afectiunilor ginecologice: dereglarea constituentei genito-segmentara in cazurile afectiunilor inflamatoare ale organelor genitale interne; titularizarea secundara patogenetica.

Dereglarile sexuale determinate de patologia verigii cerebrale a constituentei neurohormonale Sindromul hiposexualitatii hipotalamice este unul din simptomele sindromului hipotalamic.

In stare izolata el poate fi rezultatul starilor de stres din timpul nasterii, operatiilor obstetrical-ginecologice, hemoragiilor masive.

Acest sindrom se manifesta prin diminuarea sau disparitia atractiei sexuale prin dereglari de orgasm de tipul anorgasmiei relative.

Tratamentul este etiotropic, indicat de neurolog, terapia patogenetica fiind orientata spre stimularea functiei sexuale: polivitamine, desensibilizante, terapie hormonala diferentiata, in functie de dereglarile hipotalamo-hipofizare, si fizioterapiei.

Sindromul hipersexualitatii hipotalamice se intalneste mai rar decat sindromul hiposexualitatii.

Sindromul hipersexualitatii hipotalamice la femei decurge in forme de crize paroxismale, manifestandu-se prin ridicarea brusca a libidoului si excitarii sexuale.

Excitarea sexuala se asociaza cu inrautatirea starii generale: durere in regiunea hipogastrica, dereglarea mictiunii, simptome viscerale si vegeto-vasculare, hipertermie, pruritul pielii, astenii. Aceste femei sufera de pluriorgasme indelungate, cu durata de 30-60 minute, care apar in urma actiunii excitantilor sexuali sau neadecvat, iar satisfactia obisnuita e de scurta durata sau lipseste complet.

Diagnosticul se bazeaza pe manifestari sexuale caracteristice si tipice pentru sindromul diencefalic: simptome neurologice, ridicarea tensiunii intracraniene. Diagnosticul necesita radiografia seii turcesti pentru excluderea tumorii hipofizare.

Terapia sindromului este etiopatogenetica. Se recomanda fizioterapie: electroforeza intranazala cu novocaina si bimedrol, electrosomon, bai iodo-bromice si cu radon. Poate fi administrata acupuntura. In complexul terapeutic se include psihoterapia.

Sindromul lipodistrofiei hipermusculare se intalneste foarte rar si se asociaza cu marirea libidoului si excitabilitatii paralel cu ridicarea in sange a nivelului STH si simptoamelor generale determinate de acesta. Necesita administrarea sedativelor, fizioterapiei.

Dereglari sexuale determinate de afectiunile ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Clasificarea Sindroamelor Sexopatologice Ale Dereglarilor Sexuale La Femei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 355 cuvinte
Nr caractere:
8 795 caractere
Marime:
9.27KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!