Repararea Prin Peticire A Oblonului Stanga Al Remorcii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Obloanele sunt costruite dintr-un cadru si traverse confectionate din material profil U inchis pe care este prinsa o foaie de tabla groasa prin sudura, nituire sau printr-un ansamblu surub-piulita. Balamalele se prind de platforma si de oblon prin ansamblu surub-piulita avand in vedere sa nu incomodeze deschiderea la maxim a oblonului sau inchiderea oblonului.

Obloanele sa aiba tampoanele care sa nu permita ca oblonul sa se dea peste cap.

Defectiuni si mod de constatare I. Uzura gaurilor balamalelor obloanelor laterale stanga in contact cu bolturile de fixare. Se constata prin masurarea cu sublerul.

II. Uzarea gaurilor placutelor de articulatie de pe obloanele laterale stanga, obloanele suplimentare laterale stanga in contact cu zavoarele. Se constata prin masurarea cu sublerul.

III. Uzura gaurilor incuietorilor de pe obloane in contact cu carligele incuietoare. Se constata prin masurarea cu sublerul.

IV. Uzura bucselor de rotire de pe obloanele suplimentare in contact cu suportii de rotire.

Se constata prin masurarea cu sublerul.

V. Ruperea sau deformarea balamalelor obloanelor si a placutelor de articulatie de pe obloane si obloanele suplimentare. Se constata vizual.

VI. Desprinderea de pe obloane a tabliilor sau ruperea tabliilor. Se constata vizual.

VII. Desprinderea dupa obloanele suplimentare a plasei de sarma sau ruperea acesteia. Se constata vizual.

VIII. Deformarea sau ruperea montatiilor lungi de pe obloanele suplimentare. Se constata vizual.

IX. Deformarea sau ruperea cadrului sau a traverselor. Se constata vizual.

X. Uzura tampoanelor sau chiar ruperea lor. Se constata vizual.

XI. Coroziuni aparute in tablii, cadru sau in traverse. Se constata vizual.

Tehnologia de reparare I. Balamalele obloanelor cu gaurile uzate la limita se incalzesc cu flacara oxiacetilenica la rosu (temperatura de 800-900 C) si se strang prin lovire cu ciocanul la dimensiunea initiala O16. 5+0. 5mm pe un dorn calibrat.

II. Placutele de articulatie de pe obloane cu gaurile pentru zavorare uzate la limita se taie cu arc electric. In locul lor se confectioneaza altele noi din platbanda de OL37. 1 lata de25mm, groasa de 6mm si lunga de 72mm, cele de obloanele suplimentare si de 33mm cele de pe obloane care se gasesc pe mijloc la unul dintre capete la distanta de 15mm la O11+0. 5mm. Placutele noi confectionate se sudeaza pe obloanele, asezete pe muchie cu capatul negaurit in locul celor taiate.

Distanta intre placutele de articulatie pereche de pe obloane trebuie sa fie 12+0. 1mm. III. Incuietorile de pe obloanele din fata si din spate uzate la limita se incalzesc oxiacetilenic la rosu (800-900 C) si se strang prin lovire cu ciocanul pe un dorn calibrat la dimensiunea initiala O16+0. 5mm. IV. Bucsele de rotire de pe obloanele suplimentare nu se reconditioneaza. Ele se demonteaza cu arc electric si se inlocuiesc cu altele noi impreuna cu suportii de rotire respectivi, tot noi. Fixarea lor pe obloanele suplimentare se face cu ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
957 cuvinte
Nr caractere:
5 150 caractere
Marime:
8.73 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Mecanica
Tag-uri:
oblon, reparatii
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Repararea Prin Peticire A Oblonului Stanga Al Remorcii
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
Le Prieure de Sion - societate secreta fondata in 1099 - este o organizatie reala. In 1975, in...
Sus!