Proiect Ira

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Functionarea statiei de pompare 1. Prezentare generala Documentatia prezinta o statie de pompare produs petrolier (titei, benzina etc.) ce functioneaza pe principiul pompa in pompa in cazul unei magistrale de conducte prevazut cu mai multe statii de pompare.

Principalele echipamente aflate in dotarea acestei statii sunt urmatoarele: statie de primire godevil; rezervoare de depozitare a titeiului: R1, R2, R3; filtre pentru impuritati mecanice, unul activ, unul de rezerva, montate in paralel; pompe booster, una activa, una de rezerva montate in paralel; instalatie de masurare a debitului de titei pompat; pompe centrifugale principale montate in serie, una activa, una de rezerva; statie de lansare godevil.

2. Descrierea partilor componente Sistemul de automatizare cuprinde: O bucla de reglare selectiva a presiunii din aspiratia si respectiv refularea pompelor principale cu functia de a evita aparitia cavitatii pompelor pe linia aspiratie si de a evita depasirea presiunii maxime admisibile a conductei de pe refularea pompelor; O bucla de reglare a presiunii de pe linia de aspiratie cu functia de a permite degajarea produsului petrolier in rezervoare in cazul opririi accidentale a pompelor principale fara a periclita functionarea pompelor din amonte de aceasta statie; Un sistem de interblocare automata cu functia de a proteja echipamentele dinamice in perioada pornirii acestora; Un sistem de contorizare produs la intrarea in statie si unul la iesire din statie.

a) Bucla de reglare selectiva a presiunii din aspiratie, respectiv refularea pompelor principale, cuprinde un traductor de presiune PT montat pe colectorul de aspiratie de la care semnalul este transmis la un regulator electronic de presiune PIC, un alt traductor de presiune montat pe conducta de refulare a pompelor, ce transmite semnalul electric la un al doilea regulator electronic de presiune, un selector de semnal si un element de actionare (robinet de reglare cu motor). Cand presiunea titeiului in aspiratia pompei atinge o valoare care ar putea determina aparitia cavitatiei in conducta, robinetul cu motor este actionat astfel incat curgerea sa fie optima. Reglarea presiunii in colectorul de refulare se face prin comutarea selectorului pe pozitia a doua si actionarea robinetului cu motor astfel incat valoarea presiunii masurate de al doilea traductor sa nu depaseasca presiunea maxima admisibila in conducta.

b) O alta bucla de reglare formata dintr-un traductor de presiune, un regulator electronic si un robinet de reglare cu motor asigura mentinerea presiunii necesare pentru incarcarea titeiului in rezervoare.

c) Sistemul automat pentru protectia echipamentelor dinamice in perioada pornirii lor permite pornirea pompelor numai dupa ce titeiul din colectorul de aspiratie are presiunea minima necesara pentru functionarea optima a pompelor.

Pana la atingerea acestei valori, titeiul curge prin conducta de by pass a pompelor.

d) ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Ira
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 121 cuvinte
Nr caractere:
11 382 caractere
Marime:
13.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Mecanică
Tag-uri:
mecanica, mecanisme
Predat:
la liceu
Sus!