Injectorul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Injectorul este un element component al echipamentului de injectie, cu rol de introducere a combustibilului in cilindrul motorului, de pulverizare fina a acestuia si de distribuire uniforma a picaturilor de combustibil in camera de ardere.

Partea principala a injectorului o constituie pulverizatorul, in care sunt practicate unul sau mai multe orificii calibrate de pulverizare, cu diametre de ordinul zecimilor de milimetru. Ca atare, pulverizarea fina a combustibilului depinde de constructia pulverizatorului, dar si de miscarea organizata a aerului in camera de ardere.

Dupa cum orificiul de pulverizare este controlat sau nu de catre o supapa (in general, in forma de ac), injectoarele se impart in: I cazul injectoarelor inchise, in functie de modul in care se realizeaza deschiderea supapei, se deosebesc: injectoare hidraulice (comanda se realizeaza prin intermediul combustibilului care urmeaza sa fie injectat); 1. 1. Injectorul de tip deschis La unele motoare de puteri mici se utilizeaza injectoare de tip deschis. Din punct de vedere constructiv si functional, injectorul deschis este cel mai simplu (fig. 2. 94). Acesta este format din corpul injectorului 1, pulverizatorul 2 si piulita 3, prin care pulverizatorul se asambleaza cu corpul injectorului.

Corpul injectorului este prevazut cu un racord 4 de legatura cu conducta de inalta presiune si o canalizatie interioara 5 prin care combustibilul ajunge la orificiul (orificiile) 6 de pulverizare.

La trecerea combustibilului prin orificiul (orificiile) de pulverizare apar rezistente hidraulice importante, datorita diametrului mic al acestuia (acestora), ceea ce determina pulverizarea combustibilului.

Avantajele injectorului deschis sunt urmatoarele: constructie simpla (tehnologic usor de realizat), fiabilitate si durabilitate sporite in exploatare (lipsesc piese in miscare care constituie principala cauza a uzurilor si defectiunilor care apar in timpul functionarii); posibilitatea eliminarii aerului care patrunde in conducta de inalta presiune.

Injectorul deschis are o raspandire restransa, datorita dezavantajelor pe care le prezinta: injectia incepe la presiuni foarte mici, din care cauza pulverizarea si penetratia jetului de combustibil sunt nesatisfacatoare, ceea ce duce la marirea intarzierii la autoaprindere (motorul functioneaza brutal); sfarsitul injectiei are loc, de asemenea, la presiuni foarte mici si nu poate fi controlat (finetea pulverizarii si penetratia jetului sunt nesatisfacatoare, astfel ca ultimele fractiuni de combustibil injectat ard insuficient); dupa terminarea procesului de injectie, combustibilul din canalizatia interioara continua sa picure in cilindrul motorului, inrautatind considerabil conditiile de ardere si inlesnind formarea de calamina, care poate obtura orificiul de pulverizare; gazele fierbinti din cilindrul motorului ridica temperatura pulverizatorului, avand consecinte nefavorabile asupra durabilitatii ...

Download referat

Primești referatul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 042 cuvinte
Nr caractere:
23 811 caractere
Marime:
137.57 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Mecanica
Tag-uri:
injector, mecanica, mecanisme
Data publicare:
26.12.2009
Structură de fișiere:
  • Injectorul
    • Referat.doc
Predat:
la liceu
Te-ar putea interesa și:
INJECTORUL Injectorul este ansamblul care serveste la pulverizarea fina si omogena, precum si la...
Injectorul este un element component al echipamentului de injectie, cu rol de introducere a...
CAP I. INTRODUCERE I1 ROLUL INSTALATIEI DE ALIMENTARE Instalatia de alimentare a motorului...
La inceput, motorul Diesel a fost folosit acolo unde vibratiile si zgomotul care-i insoteau...
Strategia de dezvoltare a invatamantului profesional si tehnic are in vedere prevederile Legii...
Sus!