Automobile Electrice

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Automobilul electric este un vehicul propulsat de un motor electric, cu alimentare de la o sursa electrica, de obicei acumulator/baterie sausupercondensator.

In comparatie cu autovehiculul hibrid, (cum ar fi Toyota Prius), care functioneaza pe baza de acumulator si benzina, autovehiculul electric functioneaza in exclusivitate cu ajutorul curentului electric, furnizat prin acumulatori. In plus, din necesitatea extinderii autonomiei, masina electrica este de obicei echipata cu un generator pe baza de benzina, care incarca permanent sau in functie de necesitate, acumulatorul.

Istoric

Desi General Motors a construit si lansat pe piata intre anii 1996-1999 primul automobil electric, EV1 a fost retras de pe piata si reciclat, la presiunea companiilor petroliere si a argumentatiei unei presupuse lipse de cerere de pe piata. Astfel, anul 2008 reprezinta de facto inceputul erei autovehiculului de serie in totalitate cu alimentare electrica. Este anul in care s-au lansat pe piata diverse concepte de acumulatori cu un randament relativ ridicat si un pret accesibil. Astfel, se preconizeaza ca pana in 2010 sa poata fi fabricata o masina electrica performanta de serie pe scara larga si la un pret apropiat de pretul masinilor pe benzina.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Automobile Electrice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 017 cuvinte
Nr caractere:
5 572 caractere
Marime:
23.33KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
automobile, mecanica
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!