Încercări Trunchiate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In acest caz se admit doua valori initiale, de referinta pentru MTBF. Timpul cumulat de functionare inregistrat pentru esantion se compara cu valorile corespunzatoare momentului respectiv calculat pe baza celor doua limite ale MTBF admise initial, la aparitia fiecarui defect.

Daca timpul cumulat de functionare este mai mare decat cel calculat corespunzator valorii superioare a MTBF (produsele sunt acceptate.

Daca timpul cumulat de functionare este mai mic decat valoarea inferioara a MTBF (produse necorespunzatoare.

Daca timpul cumulat, stabilit experimental, este intre cele doua limite (rezultate neconcludate). In aceasta situatie testul se continua pana la producerea urmatoarei defectiuni, analiza reluindu-se. Cele doua limite ale timpilor cumulati se stabilesc cu relatia: r numarul de defectiuni Ms = Msup valoarea de referinta superioara a MTBF, admisa initial; Mi = Minf valoarea de referinta inferioara a MTBF, admisa initial; (- riscul producatorului) (probabilitatea de respingere a unui lot corespunzator); (- riscul beneficiarului) (probabilitatea de acceptare a unui produs (lot) necorespunzator); Aplicatie La un lot de 30 MAI cu motoare in 4 cilindri se studiaza comportarea bujiilor; cele ce se defecteaza se inlocuiesc. Probele se incheie dupa parcurgerea a 2000 de km de fiecare automobil.

Presupunem ca: - legea de repartitie a TBF este exponentiala - s-au defectat 5 bujii - nivelul de incredere 90% = p Timpul total de buna functionare: T = N* (T* = 30 (2000 = 60000 km echivalenti Valoarea aproximativa a MTBF: Pragul de semnificatie al testului: = 1 p = 1 0, 90 = 0, 1 Limitele pentru MTBF: Interval centrat: Interval necentrat: Aplicatie Se verifica, printr-un test secvential, un esantion de bobine de inductie. S-au inregistrat momentele de producere a 10 defectiuni. Se considera: Minf = Mi = 500 ore Msup = Ms = 1000 ore (= 0, 05 (= 0, 1 Sa se arate daca produsele sunt sau nu corespunzatoare.

T (= Se calculeaza constantele: - Se calculeaza timpii cumulati de functie rezultati din experiment, precum si valorile limita calculate pe baza relatiilor: Se observa ca a saptea defectiune se manifesta inegalitati.

T = 7342 (Tsup = 7118 (produse corespunzatoare continuarea testului dupa acest moment nu mai e necesara.

- Determinarea punctelor de intersectie ale dreptei cu axele: [h] 8 7 6 5 4 3 2 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 r ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Incercari Trunchiate
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
499 cuvinte
Nr caractere:
3 546 caractere
Marime:
28.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Matematică
Tag-uri:
valori, matematica
Predat:
la liceu
Sus!