Previzualizare referat:

Extras din referat:

- se numeste diametru, coarda care contine si centrul cercului (capetele diametrului se numesc puncte diametral opuse); - un unghi cu varful in centrul unui cerc se numeste unghi la centru; masura unui unghi la centru este egala cu masura arcului mic cuprins intre laturile unghiului; - in acelasi cerc sau in cercuri congruente, daca doua coarde sunt congruente, atunci ele se afla la aceeasi distanta de centru si reciproc; - se numeste unghi inscris in cerc, unghiul cu varful pe cerc si care are ca laturi doua coarde; Masura unui unghi inscris in cerc este egala cu jumatate din masura arcului cuprins intre laturile sale.

- masura unui unghi cu varful pe cerc care are o latura coarda si cealalta latura tangenta la cerc este egala cu jumatate din masura arcului cuprins intre laturi - toate unghiurile inscrise intr-un semicerc sunt unghiuri drepte; - dintr-un punct exterior unui cerc se pot duce doua tangente la acest cerc cu urmatoarele proprietati: a. tangentele sunt congruente (segmentele cu capetele in punctul de tangenta si punctul exterior de unde se duce tangenta); b. semidreapta dusa din punctul exterior care contine si centrul cercului este bisectoarea unghiului format de tangente.

- se numeste patrulater inscris in cerc, un patrulater care are varfurile pe cerc - un patrulater se numeste circumscris daca laturile sale sunt tangente unui cerc; - patru puncte se numesc conciclice daca apartin unui cerc; - un patrulater se numeste inscriptibil daca varfurile sale sunt puncte conciclice; - un patrulater, in care unghiurile formate de diagonale cu doua laturi opuse, sunt congruente, este patrulater inscriptibil; - un patrulater este inscriptibil daca si numai daca unghiurile opuse sunt suplementare. ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercul - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
365 cuvinte
Nr caractere:
1 977 caractere
Marime:
1.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Matematică
Predat:
la gimnaziu
Sus!